MINCIUNILE Ambasadei Rusiei, dinamitate de un liberal: Sovieticii au însemnat muncă în lagăre, frig, foamete și morți - foarte mulți morți


MINCIUNILE Ambasadei Rusiei, dinamitate de un liberal: Sovieticii au însemnat muncă în lagăre, frig, foamete și morți - foarte mulți morți

Ambasada Rusiei a comis-o recent, în plin An Centenar, împroșcând un nou episod odios de dezinformare. Concret, printr-o postare făcută pe Facebook, în data de 28 decembrie, diplomații lui Vladimir Putin au găsit de cuviință să nege categoric atrocitățile pe care armata sovietică le-a săvârșit în România după 1944.

De notat că nu este pentru prima oară când Ambasada Rusiei scandalizează opinia publică din România - puteți citi AICI o altă secvență pe care Podul.ro a relatat-o în cursul lunii decembrie, când am avertizat că ambasadorul Rusiei la București - controversatul Valeri Kuzmin - și-a dezvoltat apucătura de a insulta țara noastră, din ce în ce mai des și mai virulent.

Cristian Băcanu, președintele Comisiei Juridice a PNL București, nu a lăsat trecută cu vederea ultima postare a Ambasadei Rusiei și a atras atenția oficialilor acesteia că atrocitățile comise de sovietici precum violuri, furturi, oameni împușcați sau beții crunte cu urmări bestiale au fost cât se poate de reale, toate acestea fiind amplu documentate. De asemenea, liberalul a evidențiat ce a însemnat Armata Roșie pentru România: impunerea dictaturii comuniste, naționalizare, cooperativizare, pușcărie politică (de fapt, exterminare în masă), proferarea cultului personalității, minciună, pierderea democrației, exilarea unui Rege iubit şi azi, pierderea libertății de exprimare, pierderea valorilor, masacrarea programatică a intelectualilor, confiscarea bunurilor, pierderea Republicii Moldova, dispariția Cernăuților de pe hartă, deportarea fraților și părinților noștri, munca în lagăre, frig, foamete, beznă și morți, foarte mulți morți, întrucât dictatura comunistă a fost genocidară prin excelență.

Redăm postarea integrală a avocatului Cristian Băcanu:

"A făcut Ambasada Rusiei, o postare în care sunt negate atrocitățile Armatei Roșii din România de după anul 1944

Stimați domni din ambasadă, unele din primele povești auzite în casa bunicilor mei au fost generate de Armata Roșie: violuri, furturi, ruși care mâncau săpun, oameni împușcați, beții crunte. Asta ne-a adus nouă Uniunea Sovietică și nu cred că sunt români care să nu fi auzit această istorie. Acest adevăr, nu poate fi șters, nu poate fi denaturat și nu mai încercați, pentru că nu ne puteți minți.

Suntem prea mulți și sunt prea multe relatările pe care le-am auzit încă de la începuturile vieților noastre. Apoi, vă întreb, ce ne-a mai adus Armata Roșie? Comunism, naționalizare, cooperativizare, pușcărie politică, cult al personalității, minciună, pierderea democrației, exilarea unui Rege iubit şi azi, pierderea libertății de exprimare, pierderea valorilor, masacrarea intelectualilor, confiscarea bunurilor, pierderea Republicii Moldova, dispariția Cernăuților de pe hartă, deportarea fraților și părinților noștri, munca în lagăre, frig, foamete și morți - foarte mulți morți.

Povestea bunicul meu că în închisoare era un preot care înainte de a muri de foame, a plâns o săptămână întreagă în timp ce striga: „Lapte... lapte... lapte!”. De el nu pare să vă pese, stimați domni din ambasadă. Prin urmare, v-aș ruga ca la următoarea postare a instituției dvs., să fie pomenite plânsetele morților, mamelor, copiilor, părinților. Nu domnilor, așa ceva NU se uită!”, a scris Cristian Băcanu pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.