Maia Sandu, sabotată de propriul staff


Maia Sandu, sabotată de propriul staff

Cine sunt cei din stafful Maiei Sandu care o sabotează chiar în aceste momente?  

Tabăra pro-rusă a insistat ca Ciutacu al R. Moldova - Gheorghe Gonța - să fie moderator al dezbaterii prezidențiale. Tabăra pro-europeană nu prea avea cum să refuze, întrucât Maia Sandu trebuie să arate în turul doi că poate face față oricărei situații, inclusiv în una în care ar fi, prin absurd, însăși Zaharova moderatoare.  

Cu toate acestea, Maia trebuia ca în mesajul de astăzi să se axeze în comunicare pe frica lui Stoianoglo de a avea o dezbatere reală, cu întrebări incomode. Lașitatea lui Stoianoglo trebuie evidențiată! Astfel, Maia l-ar fi scos pe Stoianoglo din zona de confort în care se află și ar fi pledat practic pentru necesitatea angrenării în dezbatere a unui al doilea moderator. Mai există și varianta pe stil american Fox-CNN, adică o dezbatere purtată pe tărâm așa-zis prielnic și una purtată pe tărâm așa-zis ostil. Însă, Maia nu a avut această abordare. Sper că-și va repara grava greșeală comisă la îndemnurile unor afoni - din punct de vedere politic - care o consiliază.  

Există suficiente variante de jurnaliști din Republica Moldova care ar putea modera, la rândul lor, dezbaterea, de pildă Mariana Rață, Nicoleta Pânzaru, Natalia Ghețu, Nicolae Chicu ș.a.m.d.  

Așadar, Maia Sandu trebuia să iasă cu o declarație formulată în această cheie: "Particip la dezbatere și dacă ar fi moderată de Zaharova. Însă, nu pot să nu remarc frica contracandidatului Stoianoglo de întrebări incomode".

Din păcate, în mesajul de astăzi, Maia Sandu s-a arătat profund afectată de rezultatul slab de la referendum, atitudinea ei fiind una vădit timorată. Asta denotă că are o serie de consilieri slabi, care îi pun bețe în roate în calea către obținerea celui de-al doilea mandat.

Declarația de astăzi: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.