Ludovic Orban nu este politicianul perfect, dar este cel mai liberal dintre peneliști!


Ludovic Orban nu este politicianul perfect, dar este cel mai liberal dintre peneliști!

Eu sunt un om de dreapta. Și sunt 100% convins că singura soluție pentru România este o guvernare de dreapta. Nu „cea mai bună soluție”, ci singura! Cu mici nuanțe, această țară este guvernată de 34 de ani de stângiști. Unii poate au declarat că sunt de dreapta, dar acțiunile lor au arătat că nu au ieșit din comunism. Și, unde a ajuns țara? La limita falimentului, măcinată de corupție și condusă de gruparea infracțională PSD-PNL-UDMR.

România nu va ieși din submediocritate decât cu o guvernare de dreapta. Autentică. Curajoasă.

De aceea, la aceste alegeri aș vota cu Ludovic Orban și Forța Dreptei.

Orban nu-i politicianul perfect. Este în politică de 34 de ani. Știe bine ce e acela un compromis – ceea ce nici nu este rău, fiindcă și-n politică, și-n afaceri, și-n viață, trebuie să știi să faci compromisuri pentru ca lucrurile să meargă înainte.

Dar cu bunele și relele sale, Ludovic Orban a rămas cel mai bun liberal dintre peneliști. Poate singurul. PNL este acum condus de cârpele lui Iohannis și ale PSD-ului. Generalul Ciucă, săracu, nu știe ce ordine să execute mai repede: cele de la Cotroceni sau de la Palatul Victoria. Bietul om habar nu are ce e aceea dreapta și stânga în politică. E rușinos însă că compromite uniforma Armatei Române cu amestecul său de slugărnicie stupidă și aerele de Moș Teacă cu pensie specială.

Dar cea mai mare problemă cu acest Ciucă este că nu intră în turul II. Nu reușește decât să-l ajute pe Ciolacu să joace finala la prezidențiale cu George Simion. Propagandistul lui Putin, o copie nereușită a lui Vadim Tudor, este singurul pe care președintele PSD îl poate bate. De aceea le spun prietenilor mei de dreapta: dacă vreți să votați un politician consecvent convingerilor sale, un liberal, nu risipiți votul pe Ciucă.

Un vot pentru Ludovic Orban mai are un avantaj: în 2025 va fi nevoie ca liberali credibili să repare PNL-ul după dezastrul Iohannis-Ciucă. Orice vot îl va întări pe Orban.

Știu că, în țară, activiștii PNL îl iubesc pe Ludovic Orban și acum, la trei ani de la alungarea sa de către pesedistul Iohannis, care pregătea combinația otrăvită cu Ciuma Roșie. Îi întreb pe acești activiști liberali: realizați că revenirea lui Orban ar fi cea mai bună soluție pentru PNL? Este o întrebare retorică, și eu, și ei, știm că răspunsul este un „Da” categoric.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.