Șocant. Ce a declarat sinistrul ministru de Externe sovietic Veaceslav Molotov despre Polonia, imediat după ce țara sa, URSS, alături de naziști, a împărțit și a lichidat statul polonez


Șocant. Ce a declarat sinistrul ministru de Externe sovietic Veaceslav Molotov despre Polonia, imediat după ce țara sa, URSS, alături de naziști, a împărțit și a lichidat statul polonez

Imediat după lichidarea Poloniei și împărțirea teritoriilor sale între Germania nazistă și aliatul său, URSS, ministrul de Externe sovietic, Veaceslav Molotov, a ieșit la rampă cu o declarație șocantă despre statalitatea poloneză. 

Declarația lui Molotov era o ”justificare” cinică atât a ocupării și împărțirii Poloniei, cât și a parafării alianței sovieto-naziste ce părea “de nestrămutat”. Deși era un act criminal care declanșase de jure cel de-Al Doilea Război Mondial, Stalin și Molotov, precum și omologii lor naziști de la Berlin, nu păreau deranjați de această catastrofă, întreținând cele mai bune relații, dându-și binețe și felicitându-se reciproc cu ocazia zilelor de naștere. Era ceva mai mult decât protocol diplomatic – detalii AICI.  

Și declarația lui Molotov, un îndoctrinat fanatic pe linie de partid, travestit de Stalin în “diplomat” și parașutat în postura de ministru de Externe al URSS, despre Polonia devastată și împărțită pentru a patra oară în istoria sa atât de vitregă, iar asta cu ajutor rusesc, era foarte-foarte departe de orice protocol diplomatic. V-o prezentăm mai jos:

“Cercurile conducătoare din Polonia se lăudau foarte mult cu ‹forța› statului lor și cu ‹puterea› armatei lor. S-a dovedit că o scurtă lovitură asupra Poloniei din partea armatei germane și apoi a Armatei Roșii a fost suficientă pentru a nu mai lăsa nimic din acest copil urât al Tratatului de la Versailles”. (detalii AICI)  

Declarația criminală a fost făcută la 31 octombrie 1939, în Sovietul Suprem al URSS, fiind preluată de ziarul propagandistic Izvestia pe 1 noiembrie 1939. Aceasta a fost parte a unui raport mai larg prezentat în fața așa-zișilor “deputați ai poporului”. Printre altele, criminalul Molotov a mai declarat că: “ “Politica tradițională” de manevră și joc neprincipial a Poloniei între Germania și URSS s-a dovedit a fi nesustenabilă și a falimentat complet”. (detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.