Trump acuză Google că o avantajează ilegal pe contracandidata sa la președinție, Kamala Harris, și amenință cu un proces penal împotriva companiei americane


Trump acuză Google că o avantajează ilegal pe contracandidata sa la președinție, Kamala Harris, și amenință cu un proces penal împotriva companiei americane

Donald Trump a amenințat că va da în judecată Google, întrucât, susține el, compania gigant manipulează rezultatelor căutărilor pentru a o favoriza pe vicepreședinta Kamala Harris în cursa electorală. 

Google ar opera un sistem "ilegal" care prioritizează poveștile negative despre Trump, evidențiind doar acoperirea favorabilă a lui Harris, a acuzat (într-o postare pe rețeaua Truth Social) fostul președinte american. 

Trump a avertizat că, dacă va fi reales, va îndemna Departamentul de Justiție al SUA să urmărească Google pentru ceea ce el a numit "interferență flagrantă" în alegeri. 

"Aceasta este o activitate ilegală și sperăm că Departamentul de Justiție îi va urmări penal pentru această ingerință flagrantă în alegeri", a punctat Trump. 

"Dacă nu, și sub rezerva legilor țării noastre, voi solicita urmărirea lor penală, la niveluri maxime, atunci când voi câștiga alegerile și voi deveni președintele Statelor Unite!", a conchis Trump.  

Acuzațiile lui Trump ar putea fi legate de un studiu al organizației conservatoare Media Research Center, care susține că algoritmul de căutare al Google o avantajează în mod disproporționat pe candidata democrata în detrimentul lui Trump, conform relatării USA Today. 

Studiul, care a fost preluat de publicații precum Fox News și New York Post, s-a axat pe o căutare efectuată la 6 septembrie 2024, pentru "Donald Trump presidential race 2024", care a constatat că secțiunea "Top Stories" a afișat șapte articole ale unor publicații de stânga, precum New York Times și Politico, înainte de a face legătura cu site-ul de campanie al lui Trump. 

Un purtător de cuvânt al Google, care a dorit să își păstreze anonimatul, a declarat că rezultatele căutărilor reflectă doar conținutul în continuă schimbare disponibil pe internet și nu sunt manipulate pentru a favoriza vreun candidat. Purtătorul de cuvânt a adăugat că studiul Media Research Center a examinat un singur termen de căutare într-o anumită zi, observând că atât site-urile de campanie ale lui Trump, cât și cele ale lui Harris s-au clasat în primele rezultate (detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.