Trump l-a desemnat pe Musk să taie cheltuielile cu bugetarii. Chemați-l pe Bolojan să facă același lucru în România!


Trump l-a desemnat pe Musk să taie cheltuielile cu bugetarii. Chemați-l pe Bolojan să facă același lucru în România!

După guvernările socialiste, dreapta vine și plătește petrecerea – pomeni electorale și corupție. Am văzut asta în România, în 1996, când Iliescu și Văcăroiu au lăsat țara în faliment, iar costul politic l-a achitat regimul Emil Constantinescu. O constatăm în Argentina, unde Javier Milei se zbate să evite un faliment. Exemple sunt fără număr...

Donald Trump știe ce va găsi după guvernarea socialistă care l-a ținut pe Sleepy Joe în vitrină – deși era evident că bietul om habar nu are ce se petrece. Soluția lui Trump este simplă: îl cheamă pe probabil cel mai eficient antreprenor din SUA și din lume să facă ordine. Elon Musk este deja ținta nr.2 a urii turbate a stângii. Nu-i pasă că CNN-Antena 3, New York Times și restul fițuicilor socialiste îl vor linșa. Așa că instituțiile inutile vor fi desființate, iar bugetarii – trimiși să-și găsească un loc de muncă în sectorul privat.

Ce înseamnă asta? Că banii colectați de la contribuabili vor fi folosiți acolo unde este nevoie de ei, nu pe salarii plătite degeaba. Sau poate va fi posibilă o relaxare poverii fiscale, deci mai mulți bani vor fi folosiți în sectorul privat și vor dezvolta economia.

La dezastrul financiar în care este România după guvernarea Ciolacu, țara fie va intra în faliment, fie va avea două opțiuni: jefuiește iar sectorul privat, cu noi biruri, sau taie la sânge cheltuielile, în primul rând pe cele cu salariile bugetarilor. O guvernare de dreapta, asta va fi obligată să facă: să desființeze instituții inutile, să privatizeze masiv, să concedieze bugetari și să le taie salariile celor care își păstrează slujbele.

În acest moment, singurul politician care a demonstrat că își poate asuma această misiune este Ilie Bolojan. Punct. Nu există altul. De aceea îl urăsc colegii săi din PNL și îl marginalizează. Îi face să arate ca niște anexe ale PSD – ceea ce și sunt.

Dacă după alegerile din 1 decembrie 2025, țara scapă de PSD, nu va putea fi pierdută nici o zi: orice amânare va adânci dezastrul economic.

Iar dacă PSD rămâne la putere, atunci este o chestiune de timp până se va întâmpla: România va da faliment.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.