Fost ambasador al SUA în Ucraina: Kamala Harris va fi "mai agresivă" decât Biden în sprijinirea Ucrainei


Fost ambasador al SUA în Ucraina: Kamala Harris va fi "mai agresivă" decât Biden în sprijinirea Ucrainei

Prezidențiabila democrată Kamala Harris va fi "mai agresivă" în sprijinirea Ucrainei decât președintele american Joe Biden, în cazul în care va câștiga alegerile din noiembrie, a declarat fostul ambasador al SUA în Ucraina, William B. Taylor, în cursul zilei de 12 septembrie, a relatat Kyiv Independent

"Ea va avea capacitatea de a fi și mai puternică dacă dorește. Și pariul meu este că va fi ușor mai agresivă decât președintele Biden", a spus Taylor pe parcursul unui eveniment desfășurat la Universitatea Americană din Kyiv, la scurt timp după prima dezbatere electorală dintre Kamala Harris și prezidențiabilul republican Donald Trump.

În timpul dezbaterii, Trump a refuzat să spună dacă dorește ca Ucraina să câștige războiul și a ocolit întrebarea "este victoria Ucrainei în interesul SUA?". Drept replică, Kamala Harris l-a acuzat pe Trump că va abandona Ucraina. 

Taylor a subliniat că Harris "sprijină în mod clar" Ucraina și va continua să facă acest lucru "până când va prevala".

Fostul ambasador al SUA în Ucraina a mai precizat că Biden a făcut "o treabă grozavă" de a aduna și menține o coaliție de parteneri ai Ucrainei, dar a fost "întârziat în luarea unor decizii".

"A întârziat să ia unele decizii cu privire la HIMARS, Abrams și F-16, iar acum este lent în a lua hotărâri cu privire la efectuarea de atacuri adânci asupra teritoriului Rusiei", a zis Taylor, adăugând că, în pofida ritmului lent, deciziile sale au fost corecte.

Harris a arătat deja cu privire la anumite chestiuni că este "mai agresivă" decât Biden, a opinat Taylor. 

Fostul ambasador a mai menționat că, în cazul în care Harris va câștiga alegerile prezidențiale, probabil va aduce o nouă echipă la Casa Albă.

"Dacă va fi aleasă, va avea un nou secretar de stat, probabil un nou consilier de securitate națională. Ea are ocazia să aducă oameni care susțin și mai mult Ucraina sau nu. Pariul meu este că vor susține și mai mult", a afirmat Taylor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.