Ludovic Orban îl umilește pe Mircea Geoană în contextul gafei comise la Pro TV: "Ștampila pusă de Iliescu este perfect valabilă și astăzi"


Ludovic Orban îl umilește pe Mircea Geoană în contextul gafei comise la Pro TV: "Ștampila pusă de Iliescu este perfect valabilă și astăzi"

În contextul în care candidatul la prezidențiale Mircea Geoană a comis miercuri o gafă monumentală într-un interviu acordat postului de televiziune Pro TV, liderul partidului Forța Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, amintește de eticheta ce i-a fost pusă la un moment dat așa-zisului prezidențiabil independent și anume cea de "prostănac". 

"Să ai privilegiul de a deschide știrile Pro Tv și să 'folosești' ocazia pentru a comite o gafă monumentală arată clar că ștampila pusă de Iliescu este perfect valabilă și astăzi", a spus Orban într-o postare publicată pe Facebook. 

Intervievat miercuri, Mircea Geoană i-a urat sănătate Regelui Mihai I al României în timp ce vorbea despre discursul susținut de rege în Parlament, în anul 2011, la împlinirea vârstei de 90 de ani. Însă, Regele Mihai I a decedat în anul 2017. 

"Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011, când a făcut 90 de ani, Dumnezeu să-i dea sănătate, am fost și în Senat când a avut ultimul discurs. A avut un discurs foarte important și a spus: «Țara are nevoie de cârmuitori drepți și pricepuți». Astăzi România nu are cârmuitori nici drepți și nici pricepuți", a zis Geoană. 

Ulterior gafei, Geoană a precizat pe Facebook că a fost "o greșeală de exprimare" pe care o regretă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.