Birchall: "Reținerea lui Bulai arată că schimbarea e posibilă atunci când avem curajul să ne facem auziți. Pe când și Marius Pieleanu? Sau se încearcă mușamalizarea în cazul lui?"


Birchall: "Reținerea lui Bulai arată că schimbarea e posibilă atunci când avem curajul să ne facem auziți. Pe când și Marius Pieleanu? Sau se încearcă mușamalizarea în cazul lui?"

Candidata independentă la alegerile prezidențiale, Ana Birchall, ia în vizor autoritățile române, întrebând când vor acționa în cazul sociologului Marius Pieleanu așa cum au făcut-o astăzi față de Alfred Bulai în scandalul sexual de la SNSPA. 

Concret, sociologul Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost audiat în cadrul anchetei în care e acuzat atât de folosirea abuzivă a funcției de profesor universitar în scop sexual, cât și de agresiune sexuală. Amintim că ancheta a fost demarată în urma investigației realizate de Snoop, publicație care a dezvăluit o serie de abuzuri sexuale comise de profesorul universitar de la SNSPA asupra unor studente.

CITIȚI ȘI: Birchall: "Când eu eram hărțuită sexual de Pieleanu în 2008, unde erau marii bărbați de stat să mă apere? Profesorii de la SNSPA știau că atât Bulai, cât și Pieleanu sunt doi prădători sexuali. Colegii din PSD știau de la mine ce mi-a făcut Pieleanu. Acum, buboiul s-a spart! Mă bucur enorm pentru generația de femei care vine după noi și care nu va mai trebui să trăiască în frică!"

De fapte similare, sau chiar mai grave, a fost acuzat și sociologul Marius Pieleanu, la rândul său profesor al SNSPA. Însă, sociologul de casă al PSD, Marius Pieleanu, continuă să zburde liber, context în care fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, se întreabă dacă nu cumva se încearcă mușamalizarea faptelor în cazul acestuia. 

Totodată, Ana Birchall le îndeamnă pe victimele abuzurilor sexuale să o contacteze AICI, spunând că se va asigura că "vor fi ascultate și susținute".

"Reținerea profesorului Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală, arată că schimbarea este posibilă atunci când avem curajul să ne facem auziți. Pe când și Marius Pieleanu? Sau se încearcă mușamalizarea în cazul lui?  

Curajul fetelor care l-au denunțat este remarcabil și ne demonstrează că acțiunea fiecăreia dintre noi poate face diferența.  

România are nevoie de oameni obișnuiți cu un curaj extraordinar, care să nu se teamă să contribuie la schimbare.  

Fiecare dintre noi poate transforma frica în putere și poate construi o societate mai sigură și mai dreaptă. Împreună, putem face diferența!

Toți au știut și au tăcut.

Am fost singura care a avut curaj și a demascat public, încă din 2008, comportamentul lui Pieleanu, deși ulterior m-am ales cu campanii de defăimare și denigrare bazate pe informații false. Acum 16 ani, nu acum, în 2024.

Felicitări Snoop.ro, Ioana Moldoveanu și tuturor celor care au contribuit la demascarea acestor prădători sexuali!  

Atâția ani, victimele lui Marius Pieleanu și ale lui Alfred Bulai au fost reduse la tăcere! Au fost lăsate să fie agresate și hărțuite cu bună știință!  Refuz să las trauma acestor femei să rămână mută!  

Astfel că invit toate fetele care au trecut prin acest abuz înfiorător să-mi trimită povestea lor pe anapresedinte.ro, la secțiunea Trimite un mesaj, iar eu mă voi asigura că vor fi ascultate și susținute și că oamenii vor afla adevărata față a agresorilor care trebuie pedepsiți. Eu, alături de voi, comunitatea mea, le vom spune povestea și le vom fi voce și sprijin!", scrie Ana Birchall într-o postare publicată pe Facebook. 

Nu în cele din urmă, precizăm faptul că Ana Birchall avertiza recent că Marius Pieleanu și-ar fi suspendat colaborarea cu SNSPA doar pentru o perioadă scurtă de timp și anume până la sfârșitul campaniei electorale. 

"Continuă mușamalizarea abuzurilor făcute de profesorii prădători sexuali de la SNSPA! Aud că Marius Pieleanu și-a suspendat colaborarea cu SNSPA doar până în luna decembrie, cât durează campania pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, după care se pregătește întoarcerea lui la catedră ca și cum nu s-a întâmplat nimic! Îi solicit lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, să spună dacă e adevărat sau nu!", a zis Ana Birchall pe 22 august. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.