EXCLUSIV: așa-zisul “Plan Simion”, o adaptare pentru România a “Planului Putin” din 2007. Vezi ce narațiuni a plagiat AUR din programul electoral al partidului pro-dictatură, pro-război și anti-liberal al lui Putin, “Rusia Unită”


EXCLUSIV: așa-zisul “Plan Simion”, o adaptare pentru România a “Planului Putin” din 2007. Vezi ce narațiuni a plagiat AUR din programul electoral al partidului pro-dictatură, pro-război și anti-liberal al lui Putin, “Rusia Unită”

Prezentat cu tam-tam în spațiul public, așa-zisul Plan Simion de “însănătoșire” a României nu are nimic în comun, de fapt, cu problemele și nevoile societății românești, fiind, în realitate, doar o adaptare fidelă în România a așa-zisului  “Plan Putin” din 2007, adică a principalelor teze și narațiuni electorale rusești ce au vizat întărirea unei dictaturi. 

La fel ca Planul Putin, Planul Simion invocă obsesiv așa-zisa suveranitate externă a țării, punând-o în contradicție cu influența lumii Occidentale, a Uniunii Europene și a SUA. Ei bine, dacă în cazul statului terorist Federația Rusă, care duce o politică externă “independentă”, în termenii reali, o politică a războaielor genocidare și de ocupație împotriva vecinilor, se mai poate explica uzanța în exces a expresiei de ”suveranism” – nu este clar cum se aplică acest termen statului român și politicii externe a statului român care este membru NATO și UE și care nu este, totuși, o putere regională (detalii AICI).

Iată de ce, ca să adapteze așa-zisul suveranism la realitățile din România, extremiștii de la AUR au inventat un așa-zis spirit “rebel” de care ar trebuie să dea dovadă România în cadrul Uniunii Europene și al NATO (detalii AICI).

Dacă în cazul Federației Ruse, imaginea de ”mare putere” este gonflată atunci când genocidează popoare non-rusești precum face acum și de peste 2 ani în Ucraina, sau precum a făcut-o în Basarabia noastră sau în Georgia, ocupând teritorii străine de la vecini, în cazul României lui George Simion, ”statul rebel” ar presupune “dezalinierea” totală: ieșirea din UE și NATO (adică rămânerea la cheremul Rusiei criminale, scuzați plonasmul).

Încurajarea familiei ca masură de îmbunătățire a ratei demografice a țării este un alt subiect din “Planul Simion”. La fel ca în “Planul Putin”, accentele familiste din “Planul Simion” sunt puse doar pe elementul demografic, pe cifre, fără o singură referire la vreo politică pro-natalistă. Femeia, în opinia AUR-ului și a partidului “Rusia Unită” (în cazul Rusiei, e notoriu misoginismul de la toate nivelurile societății), trebuie să fie doar un simplu obiect casnic și o “mamă eroină” care să nască cât mai mulți copii, ca în perioada dictaturii ceaușiste. Atât! – detalii AICI (la pagina 57) și AICI

Un alt element preluat de AUR din “Planul Putin” privește agricultura. În acest caz, AUR a preluat până și accentele puse pe dezvoltarea producției agricole autohtone. Agricultura – la Simion și la Putin – e cam același lucru: 

Planul Putin: ”Dezvoltarea prioritară a complexului agroindustrial implică un sprijin de stat eficient pentru producătorii agricoli autohtoni. În zonele rurale se vor dezvolta exploatații agricole mari și mijlocii, ferme, cooperative de consum de credit, de producție și de comercializare, precum și alte tipuri de cooperare care vor asigura organizarea eficientă și plata echitabilă a muncii țărănești (detalii AICI). 

Planul Simion: ”Suplimentar, se vor asigura și posibilitățile de finanțare prin crearea unor instituții bancare care să asigure condiții transparente pentru fiecare antreprenor român și care să aplice programe de creditare dimensionate pe necesitățile reale ale companiilor românești”. 

“Renașterea satului” este o altă narațiune copiată din “Planul Putin”. Dacă pentru Putin și partidul său “renașterea satului și a vieții decente a țăranilor este o condiție pentru păstrarea Rusiei ca civilizație!” (detalii AICI), 

pentru extremiștii de la AUR, “renașterea economică a satului românesc înseamnă formarea implicită a unei clase de mijloc de 1 milion de familii țărănești”. În România, nu există clase de sus, de mijloc, sau de jos, cum încearcă să insinueze Simion în această abordare banalisimă. Îi reamintim pe această cale că nu trăim în Evul Mediu. 

“Introducerea obligativității uniformei școlare” – ideea a fost, inițial, promovată în Cecenia lui Kadârov, înainte de a deveni parte a “Planului Putin”. În 2007, așa-zisul Minister al Educației din Cecenia a emis un decret special care stipulează modul în care elevii trebuie să se îmbrace. De exemplu, a fost introdusă regula “partea de sus albă, partea de jos închisă la culoare” pentru fete, iar fustele lungi au fost, de asemenea, obligatorii pentru elevele din clasele terminale. Pandalia nu a mai devenit literă de lege la nivel federal, fiind lăsată la latitudinea instituțiilor de învățământ (detalii AICI).Potrivit “Planului Simion”, uniforma școlară ar trebui să devină obligatorie în România. 

“Săptămâna istorică” – deși nu face parte din “Planul Putin”, cei de la AUR au plagiat-o tot din Rusia. Acolo, așa-zisa “săptămână istorică” este organizată de către instituțiile de învățământ primare, gimnaziale și liceale. Atât în Rusia, cât și, în conformitate cu Planul Simion, accentele ziselor “săptămâni istorice” cad pe perioada istoriei medievale și pe o serie de personalități imemoriale (și distorsionate în fel și chip) – detalii AICI și AICI.  

Potrivit surselor Podul.ro, în echipa de campanie electorală a AUR, mesajele cu tentă populistă, extremistă și filorusă se bucură de o mare susținere, acestea fiind preluate fie din campaniile electorale desfășurate în Rusia, fie din programele și sloganurile lui Putin și ale partidului său – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.