Trump o acuză deschis de marxism pe contracandidata Kamala Harris și afirmă că alegerile prezidențiale din acest an nu sunt despre a opta între democrați și republicani, ci "între comunism și libertate"


  • ACP
  • Aug 30, 2024 17:24
  • 747
Trump o acuză deschis de marxism pe contracandidata Kamala Harris și afirmă că alegerile prezidențiale din acest an nu sunt despre a opta între democrați și republicani, ci "între comunism și libertate"

Prezidențiabilul republican Donald Trump a declarat joi că alegerile prezidențiale din toamna aceasta reprezintă "o alegere între comunism și libertate". Fostul președinte a făcut aceste remarci în timpul unui discurs electoral susținut în Michigan, unul din statele unde rivala sa, vicepreședinta Kamala Harris, a câștigat recent teren.  

Trump a precizat că se află în Michigan cu "un mesaj simplu pentru muncitorii americani din industria auto și pentru restul muncitorilor americani".

"Lungul vostru coșmar economic se va termina foarte curând. Întoarceți situația cu votul vostru. O vom învinge pe tovarășa Kamala Harris și vom aduce înapoi visul american - mai mare, mai bun, mai puternic", le-a transmis Trump muncitorilor. 

Trump a susținut că Harris este o "marxistă" și a acuzat-o că este "radicală" pentru că promite controlul prețurilor "în stil comunist" și asistență medicală gratuită, finanțată de contribuabili. 

"Aceste alegeri nu sunt o alegere între democrați și republicani. Este o alegere între comunism și libertate. Despre asta este vorba", a subliniat Trump. 

"Lucrători ca dumneavoastră și comunități precum aceasta ar trebui să își poată permite o casă frumoasă, o mașină nouă și o familie în creștere cu un singur venit, pentru a vă bucura de cel mai înalt standard de viață de pe pământ", a spus Trump, după ce i-a acuzat pe președintele Joe Biden și pe Kamala Harris că au provocat "cea mai gravă inflație din istoria Americii". 

"Viziunea mea este pentru o clasă de mijloc care să fie, din nou, invidiată de întreaga lume", a adăugat Trump. 

Luând act de promisiunea lui Harris de a lupta pentru "o securitate puternică la frontiere", Trump a zis: "Acum ea spune 'vrem să construim o graniță puternică'. Unde a fost ea timp de trei ani și jumătate, când am primit 20 de milioane de oameni, mulți dintre ei criminali oribili?". 

"Vom face din America capitala producției, capitala manufacturieră a lumii și se vă întâmpla foarte repede", le-a promis Trump alegătorilor. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.