Rusia duce securismul la un nou nivel, ordonând instalarea de camere de supraveghere în cabinetele de ginecologie. Reacția furioasă a unei paciente: "În baza cărui temei se face asta?!"


Rusia duce securismul la un nou nivel, ordonând instalarea de camere de supraveghere în cabinetele de ginecologie. Reacția furioasă a unei paciente: "În baza cărui temei se face asta?!"

Autoritățile ruse duc securismul la un nou nivel, ordonând instalarea de camere de supraveghere în cabinetele de ginecologie, ceea ce a stârnit indignare în rândul pacienților, a informat canalul de Telegram ChTD în data de 26 august. 

Într-un videoclip care circulă pe rețelele sociale, o pacientă de la Spitalul Clinic nr. 21 din orașul Ufa își exprimă nemulțumirea, înregistrând imagini care arată o cameră amplasată în cabinetul de examinare ginecologică.

"Camera înregistrează întreaga examinare în cabinetul ginecolog. În baza cărui temei?!", a întrebat femeia în videoclip, manifestându-și profunda nemulțumire.  

Ca răspuns, medicul șef Radik Nadyrgulov a explicat că acele camere video sunt instalate ca parte a "măsurilor anti-terorism".

De asemenea, Nadyrgulov a încercat să liniștească pacienții, afirmând că doar personalul de aplicare a legii ar avea acces la filmare.

"Accesul la înregistrările video este strict limitat și poate fi acordat doar de agențiile de aplicare a legii și de instanțe", a adăugat Nadyrgulov.

Nadyrgulov a mai susținut că respectivele camere de supraveghere au fost poziționate într-un mod în care să nu captureze pacienții în timpul examinărilor. (sursa: Novaya Gazeta)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.