Daniel Uncu: "Lumea se miră cu nesaț că Simion și Kamala au propuneri asemănătoare. Really!? Este absolut normal să se asemene ideologic!"


Daniel Uncu: "Lumea se miră cu nesaț că Simion și Kamala au propuneri asemănătoare. Really!? Este absolut normal să se asemene ideologic!"

Pretins admirator al prezidențiabilului republican Donald Trump, președintele AUR George Simion se laudă însă, în ultima vreme, că propune un program economic asemănător cu cel lansat de candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA, actuala vicepreședintă americană Kamala Harris. 

Concret, Kamala Harris a propus, în urmă cu câteva zile, în perspectiva alegerilor prezidențiale, un program ce prevede, printre altele, atât acordarea unui ajutor de 25.000 de dolari pentru plata avansului, destinat celor ce cumpără o locuință pentru prima dată, cât și stimulente fiscale pentru constructorii acelor locuințe. 

În paralel, Simion a propus un așa-zis plan al cărui implementare ar duce, în viziunea prezidențiabilului AUR, la locuințe ieftine pentru români, la un preț de doar 35.000 de euro.

Comentând propunerile cu pricina, despre care subliniem că sunt bazate pe subvenționări de stat, intelectualul conservator Daniel Uncu a precizat că, din punct de vedere ideologic, există foarte multe asemănări între George Simion și Kamala Harris, ambii politicieni invocați fiind reprezentanți ai ideologiilor de stânga. 

"Ambele sunt carevasăzică populiste, asistentialiste, cooperatiste, intervenționiste, anti-capitaliste, masificatoare, iliberale în sensul antagonismului ireconciliabil cu liberalismul clasic și conservatorismul anglo-saxon și, finalmente, anti-democratic", a spus Daniel Uncu referitor la ideologiile stângiste ale prezidențiabilului AUR și prezidențiabilei democrate. 

"Kamala Harris propune, așadar, pentru americani case subvenționate de stat și controlul prețurilor!

Ați auzit bine!

George Simion - persona non grata în Ucraina și Moldova pentru relații cu FSB, ca să nu uităm cu cine avem de a face! - propune pentru români același lucru.

Știm bine!

Comunismul de peste tot din lume a făcut același lucru, printre altele.

Știm și asta!

Iar lumea se miră cu nesaț că Simion și Kamala au propuneri asemănătoare.

Really!?

Este absolut normal să se asemene ideologic! Desigur, orice altă discuție prin comparație este ridicolă. Dar, ideologic, există enorm de multe asemănări.

De ce?

Pentru că democrații americani sunt marxiști get beget, de rit frankfurtian. Adică, reprezintă plenar Stânga neomarxistă.

Aurolacii noștri sunt tot stângiști, dar de extracție tipic național-socialistă de rit legionaroid. Adică, exersează o Stângă non-marxistă, inspirată de fascismul italian, de franchismul spaniol, de legionarismul românesc și de nazismul german.

Sunt două tipuri de Stânga aici, așadar: una marxistă și cealaltă non-marxistă.

Ambele sunt carevasăzică populiste, asistentialiste, cooperatiste, intervenționiste, anti-capitaliste, masificatoare, iliberale în sensul antagonismului ireconciliabil cu liberalismul clasic și conservatorismul anglo-saxon și, finalmente, anti-democratice.

Ce o fi așa de greu de înțeles...?", a explicat Daniel Uncu într-o postare publicată pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.