Căpușele


Căpușele

Diaspora este un teren fertil pentru impostură, din păcate. Sunt mulți care se identifică ca "reprezentanți" ai românilor din străinătate, doar pentru că nu au realizat nimic prin țările unde au ajuns. 

Se agață de fonduri din țară, de politicieni de la orice partid, de "dragostea de țară". Îi recunoașteți ușor, își aleg domenii de specialitate vagi, se declara experți în "strategii" sau "politici", dar nu au nimic concret de oferit. 

Se folosesc de imaginea școlilor, de exemplu, deși nu predau nimic. De cea a scriitorilor, deși folosesc precar limba natală. Le place mult să fie "coordonatori" sau "facilitatori", să ia bani de pe munca altora. 

Din păcate, astfel de "reprezentați", foarte zgomotoși, îi acoperă pe cei care se ocupă discret, de mulți ani, de binele comunităților românești din lume. Sunt primii la resurse, ca niște hiene, și transformă în praf festiv banii din țară. 

Feriți-vă cât puteți de ei. România de pretutindeni nu are nevoie de astfel de căpușe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.