Musk reclamă că interviul cu Trump a fost ținta unui atac cibernetic. Tema imigrației, printre subiectele-cheie discutate de prezidențiabilul republican cu miliardarul care deține platforma X


  • ACP
  • Aug 13, 2024 18:40
  • 313
Musk reclamă că interviul cu Trump a fost ținta unui atac cibernetic. Tema imigrației, printre subiectele-cheie discutate de prezidențiabilul republican cu miliardarul care deține platforma X

Așteptatul interviu realizat de miliardarul Elon Musk cu candidatului republican la președinție, Donald Trump, a debutat luni seara cu o întârziere de peste 40 de minute din pricina unor probleme tehnice despre care Musk a precizat că s-ar cauza unui atac cibernetic. Trump și Musk și-au petrecut începutul evenimentului discutând despre tentativa de asasinat de luna trecută - inclusiv în legătură cu ceea ce ar fi putut face diferit Serviciul Secret pentru a o preveni - respectiv despre reacția pe care Trump a avut-o la câteva zeci de secunde după atac, când a ridicat pumnul către simpatizanți și le-a lansat îndemnul: "fight, fight, fight!". "Vreau doar să spun că eu consider că mulți oameni vă admiră curajul de acolo, sub foc", a spus Musk despre curajul arătat de Trump în timpul atentatului asupra vieții sale.

Pe parcursul discuției, Trump l-a felicitat pe Musk pentru numărul mare de urmăritori ai interviului, dar și pentru disponibilitatea de a-și concedia angajații nemulțumiți din companiile sale. 

Cei doi au vorbit și despre opoziția lor comună față de imigrație, ambii fiind de acord că SUA ar înceta să fie o țară adevărată dacă imigrația va continua la nivelurile actuale.

Conversația cu Musk i-a oferit lui Trump posibilitatea de a-și prezenta discursul politic nefiltrat și de a o ataca pe rivala sa democrată, vicepreședintele Kamala Harris, care l-a înlocuit pe președintele Biden în cursa electorală Casa Albă. 

Trump a numit-o pe Harris "incompetentă", "o nebună de stânga radicală" și și-a exprimat, de asemenea, furia că vicepreședinta SUA i-a luat locul lui Biden în cursa pentru postul de la Casa Albă, susținând că renunțarea lui Biden la candidatură a fost mai degrabă o "lovitură de stat".

Deși Trump a criticat impunerea vehiculelor electrice în locul celor pe combustibili fosili, el a descris luni mașinile electrice fabricate de Tesla drept "incredibile". De asemenea, el i-a menționat pe președintele rus Vladimir Puțin, pe președintele chinez Xi Jinping și pe liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru calitățile lor de lideri.  

După interviu, Musk a spus că dificultățile tehnice inițiale au fost cauzate de un "atac masiv" asupra rețelei X, în care utilizatorii ostili au încercat să copleșească sistemul pentru a provoca haos.

FBI a declarat luni seară că investighează eforturile de piratare a campaniilor Trump și Biden-Harris.

Într-o anchetă referitoare, printre altele, la tentative de hacking care vizează trei angajați ai campaniei Biden-Harris, precum și pe Roger Stone, un fost consilier al fostului președinte Donald Trump, potrivit unei surse familiarizate cu problema, care a vorbit sub rezerva anonimatului. (sursa: NBC News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.