Disputa aprinsă dintre Elon Musk și premierul britanic Starmer continuă, la mai mult de o săptămână după începerea revoltelor provocate de înjunghierea a trei fetițe


  • ACP
  • Aug 6, 2024 19:39
  • 604
Disputa aprinsă dintre Elon Musk și premierul britanic Starmer continuă, la mai mult de o săptămână după începerea revoltelor provocate de înjunghierea a trei fetițe

Elon Musk a continuat pe rețeaua X disputa cu premierul premierului britanic Keir Starmer, începută atunci când miliardarul american a postat că"războiul civil este inevitabil", asta ca urmare a săptămânii de revolte care au tulburat Marea Britanie.

Starmer a criticat dur remarcile lui Musk prin intermediul purtătorului său de cuvânt oficial, declarând: "Nu există nicio justificare pentru astfel de comentarii".

"Oricine provoacă violență online se va confrunta cu întreaga forță a legii", a continuat acesta. 

"Vorbim despre o minoritate de bandiți care nu vorbesc în numele Marii Britanii și, ca răspuns dat acesteia, am văzut pe unii dintre cei mai buni din comunitățile noastre ieșind pentru a curăța mizeria și aplana tulburările", a mai zis purtătorul de cuvânt. 

După ce Starmer a postat un videoclip în care și-a declarat poziția de toleranță zero a guvernului față de atacurile care vizează moscheile și comunitățile musulmane, Musk a escaladat conflictul întrebând: "Nu ar trebui să fii îngrijorat de atacurile asupra tuturor comunităților?". 

Replica lui Musk a urmat după ce Starmer a prezidat o ședință de urgență a comitetului guvernamental care a abordat revoltele. 

Ulterior, Starmer a anunțat înființarea unei "armate permanente de agenți de serviciu" gata să răspundă rapid la orice alte tulburări. El a subliniat și faptul că persoanele care au participat la violențe vor fi identificate cu promptitudine și se vor confrunta cu consecințe legale grave.

"Legea penală se aplică atât online, cât și offline și sunt asigurat că acesta este procesul care e urmat", a spus Starmer, subliniind importanța reglementării spațiilor online pentru a preveni răspândirea dezinformării și a conținutului naționalist extremist.

Ministra Justiției, Heidi Alexander, a criticat, la rândul ei, postarea lui Elon Musk potrivit căreia războiul civil este inevitabil". Aceasta este "profund iresponsabilă", a declarat ea pentru presă, adăugând că "dacă ai o platformă, o platformă mare de socializare, atunci ai și o responsabilitate". (sursa: AICI)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.