INVESTIGATORIA Noi relatări șocante despre abuzurile comise de Alfred Bulai. Fostă studentă: "În fiecare seară mă întreba dacă vreau să mă dezbrac, dacă vreau să îmi facă el ceva"


INVESTIGATORIA Noi relatări șocante despre abuzurile comise de Alfred Bulai. Fostă studentă: "În fiecare seară mă întreba dacă vreau să mă dezbrac, dacă vreau să îmi facă el ceva"

Simțind că are datoria de a relata ceea ce i s-a întâmplat, după ce și alte foste și actuale studente ale SNSPA au avut, la rândul lor, curajul de a vorbi despre situațiile similare prin care au trecut, Cătălina Tăbăcaru a acordat un interviu în exclusivitate jurnalistei Carmen Dumitrescu, redactoare-șefă a publicației Investigatoria, în care a relatat abuzurile sexuale la care a fost supusă de profesorul ei, Alfred Bulai, sociologul cercetat în prezent penal pentru comiterea de fapte din acest registru. 

În cadrul interviului, Cătălina Tăbăcaru, studentă a SNSPA în perioada 2001-2005, prezintă un tablou mai larg ce scoate în relief tehnicile de manipulare pe care Alfred Bulai le utiliza metodic, pe termen lung, sub pretextul unor așa-zise jocuri sociologice. Redăm în acest articol doar o parte dintre cele mai stringente afirmații făcute de Cătălina Tăbăcaru. Pentru a înțelege toate aspectele șocantului caz este necesar să citiți AICI, în integralitate, interviul acordat de Cătălina Tăbăcaru jurnalistei Carmen Dumitrescu. 

- În anul 1 nu s-a întâmplat nimic. Am muncit ca nebunii pe teren. Au fost câteva discuții de genul: cine ești tu?, de unde vii tu?, ai iubit? A fost oarecum imoral pentru o relație profesor-student, dar nu a fost un abuz sexual explicit. Au fost, însă, discuții care duceau în zona asta.

- În al doilea an am mers iar în practică și, de data asta, am ajuns fără tricou și chiloți în sala unde aveam noi ședințele. 

- Bulai obișnuia să bea în fiecare seară. Nu știu dacă ne dădea și nouă sau nu, că eu nu consumam decât cafea, dar știu că el bea ceva tare. Votcă… N-avea nicio reținere.

- În fiecare seară mă întreba dacă vreau să mă dezbrac, dacă vreau să îmi facă el ceva, dacă vreau să facem sex, dacă aș vrea să ne sărutăm. Îi spuneam continuu că nu. Devenise penibil, că se repeta aceeași scenă în fiecare seară.

Amintim că o investigație realizată de site-ul Snoop.ro devoalează că sociologul Alfred Bulai le-a solicitat în repetate rânduri studentelor să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde era cazat și unde le chema să le ofere "feedback academic". Snoop.ro a publicat în acest context și o înregistrare audio ce atestă cele prezentate. 

Ascultați audio începând cu minutul 13:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.