Confruntat din nou pe tema acuzațiilor de hărțuire sexuală, Pieleanu NU neagă și se răfuiește cu jurnalista care l-a chestionat pe subiect: "Astfel de întrebări nu se pun!"


Confruntat din nou pe tema acuzațiilor de hărțuire sexuală, Pieleanu NU neagă și se răfuiește cu jurnalista care l-a chestionat pe subiect: "Astfel de întrebări nu se pun!"

Contactat marți de jurnalista Loredana Diacu (Epoch Times) pe tema acuzațiilor de hărțuire sexuală ce i se aduc din partea unei foste studente din cadrul SNSPA, sociologul de casă al PSD, Marius Pieleanu, a răspuns extrem de vehement, criticând actul jurnalistic al publicației care a îndrăznit să-l abordeze pe subiect, fără a nega de altfel acuzațiile cu pricina. 

Pe fondul scandalului "Alfred Bulai", reiterăm că o fostă studentă, Claudia Radu, a acuzat-o pe pretinsa feministă Mihaela Miroiu - despre care amintim că este un cadru didactic foarte influent în SNSPA - că a abandonat-o efectiv în calea unui alt prădător sexual din universitate. Claudia Radu a invocat în acest context numele sociologului de casă al PSD, Marius Pieleanu, spunând că acesta îi făcea constant avansuri sexuale, dar Mihaela Miroiu a ales să nu se implice pentru a fi luate măsuri. Mai mult, Claudia Radu a susținut că Mihaela Miroiu a trimis-o să rezolve situația între patru ochi exact cu cel pe care-l acuza de hărțuire sexuală. 

MAI MULTE DETALII: FOTO Mihaela Miroiu, acuzată de o fostă studentă că l-a protejat pe Marius Pieleanu atunci când l-a reclamat pentru hărțuire sexuală. Ca răspuns, pretinsa feministă a ales să nu ofere de fapt niciun răspuns, ștergând postarea la care i se aducea în vedere reprobabila faptă

Totodată, amintim că jurnalista Carmen Dumitrescu a atras atenția, în cursul zilei de ieri, că Alfred Bulai nu este singurul profesor din cadrul SNSPA care se face vinovat de hărțuire sexuală. Absolventă a SNSPA, Carmen Dumitrescu a transmis că sociologul pesedist Marius Pieleanu are un profil similar cu cel al profesorului Alfred Bulai. (mai multe detalii AICI)

Date fiind cele expuse mai sus, prezentăm dialogul purtat de jurnalista Loredana Diacu cu sociologul controversat aflat în serviciul PSD, Marius Pieleanu: 

Reporteră: În spaţiul public, cu ocazia scandalului ocazionat de povestea cu Alfred Bulai, s-au lansat acuzaţii şi la adresa dumneavoastră. Sunteţi acuzat de faptul că aţi întreţinut relaţii sexuale cu studente, că aţi condiţionat examene, că v-aţi folosit poziţia de autoritate.

Marius Pieleanu: Staţi, staţi, staţi. Cine mă acuză pe mine de aşa ceva?

Reporteră: Sunt postări pe Facebook în care numele dumneavoastră apare ca alt prădător sexual din cadrul SNSPA.

Marius Pieleanu: Doamnă, iertaţi-mă, limbajul dumneavoastră îmi depăşeşte capacitatea mea de a reacţiona, de a vă răspunde corect la întrebări, pentru că deja am o etichetă pe care nu mi-o recunosc. La adresa mea, cu excepţia unor comentarii care sunt mai mult sau mai puţin părtinitoare, sunt şi eu la fel de surprins ca şi dumneavoastră.

Reporteră: Păi de aceea v-am şi sunat să vă întreb. Cred că sunt nişte întrebări foarte simple, domnule Pieleanu. Aţi făcut vreodată sex cu studentele dumneavoastră?

Marius Pieleanu: Doamnă, ce întrebări sunt astea?

Reporteră: E atât de greu să răspundeţi, domnule Pieleanu? E o întrebare foarte simplă. Aţi făcut vreodată sex cu studente?

Marius Pieleanu: Este vorba de formula şi conţinutul întrebării dumneavoastră, nu vă supăraţi.

Reporteră: Dar nu este o acuzaţie, este o întrebare.

Marius Pieleanu: Ba da, este. Este o întrebare care are un conţinut extrem de dur la adresa mea şi licenţios, nu vă supăraţi. Nu pot să răspund la astfel de întrebări. Ok, înţeleg că există în spaţiul public, mai ales în cel internaut, o discuţie, există opinii, dar nu vă supăraţi, am un prestigiu şi, înţeleg, credeţi-mă că vreau să mi-l păstrez.

Reporteră: Păi de aceea vă şi întreb, că poate vreţi să demontaţi acuzaţiile acestea. Aţi fost acuzat că alături...

Marius Pieleanu: Nu pot să vă răspund, nu sunteţi Parchet, dumneavoastră, nu vă supăraţi. Astfel de întrebări nu se pun. Adică există cu totul şi cu totul alte mecanisme care conduc la întrebări de tipul acesta.

Reporteră: Uitaţi, a apărut postarea unei foste studente de ale dumneavoastră din care reiese că i-aţi condiţionat intrarea în examenul de licenţă de întreţinerea de relaţii sexuale cu dumneavoastră. Cum vedeţi acuzaţia aceasta?

Marius Pieleanu: Nu ştiu, nu ştiu despre ce vorbiţi, nu vă supăraţi. Eu nu stau toată ziua pe net, chiar nu stau deloc.

Reporteră: Dar vă amintiţi ce aţi făcut. Aţi condiţionat vreodată, aţi cerut vreodată vreunei studente de ale dumneavoastră să facă sex cu dumneavoastră? E atât de simplu răspunsul.

Marius Pieleanu: Nu există astfel de întrebare şi nu am un răspuns la astfel de întrebare. Lucrurile astea sunt pentru mine chestiuni care mă şochează. Cum să îmi puneţi astfel de întrebări? Doamne fereşte! Îmi pare rău, nu mai pot răspunde la niciun fel de întrebare şi nu mai putem continua discuţia dacă ea este în termenii ăştia. Vă doresc o zi bună să aveţi!

Nu a fost prima oară când, întrebat fiind despre acuzațiile invocate mai sus, Marius Pieleanu a răspuns evaziv. Pe 20 februarie 2020, cunoscutul protestatar Marian Moroșanu, zis și Ceaușescu, l-a așteptat pe Marius Pieleanu în fața televiziunii B1 pentru a-l chestiona în legătură cu acuzațiile de hărțuire sexuală. Când a auzit întrebarea, Pieleanu s-a schimbat la față și nu a negat acuzațiile ce i-au fost aduse, spunând însă că nu răspunde de pe stradă unor asemenea chestiuni.

Marian Moroșanu: Știți că sunteți acuzat de către niște studente că ați fi obsedat sexual. 

Pieleanu: Doamne ferește! Ce comentariu să am la așa ceva? 

Marian Moroșanu: Ziarul Podul v-a acuzat și există niște studente care v-au acuzat că sunteți obsedat sexual. 

Pieleanu: La asemenea lucruri nu răspund de pe stradă. Discuția noastră s-a încheiat.

Vedeți video de la 0:50:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.