Ioana Constantin: "Budapesta joacă pe degete Bucureștiul. Viktor Orban îi devorează la mic-dejun pe provincialii Ciolacu și Iohannis. Are interese personale, comerciale și politice în România"


Ioana Constantin: "Budapesta joacă pe degete Bucureștiul. Viktor Orban îi devorează la mic-dejun pe provincialii Ciolacu și Iohannis. Are interese personale, comerciale și politice în România"

Inclusiv în contextul celei mai recente vizite efectuate de premierul ungar Viktor Orban în România, jurnalista Ioana Constantin atrage atenția că "Budapesta joacă pe degete Bucureștiul". 

"Această curioasă apropiere a liderilor de la București de Viktor Orban este doar strategia lui V. Orban, care are interese personale, comerciale și politice în România", subliniază Ioana Constantin. 

"Budapesta joacă pe degete Bucureștiul. Viktor Orban îi devorează la mic-dejun pe provincialii Ciolacu și Iohannis. Cum își joacă interesele, în câteva puncte simple:

- Banca ginerelui lui V. Orban intră pe piața din România. Deci, mai ușor de mișcat banii pentru zonele pe care le controlează în România;

- Legătura feroviară România - Szeged (mult trâmbițată de Grindeanu, Ciolacu) e pentru a duce mai ușor forța de muncă din România, din comunități maghiare, în Ungaria, unde, la Szeged, chinezii construiesc o fabrică;

- UDMR a avut rezultat istoric la europarlamentare. Vă amintiți și că V. Orban în acea perioadă i-a promis lui Iohannis sprijin la NATO? Sprijinul a dispărut după alegeri și mai ales când a putut negocia pentru Ungaria pe articolul 5;

- Budapesta își continuă investițiile în Transilvania, în special în educație, sport, cultură. Bucureștiul habar nu are ce se întâmplă în acele comunități care devin tot mai izolate de noi și tot mai dependente de Budapesta. Facil apoi de folosit electoral.

V. Orban ne promite acum Schengen, după ce i-a promis lui Iohannis că-l susține la NATO. Dar pentru asta austriacul trebuie să voteze. Și austriacul nu votează. Așa că această curioasă apropiere a liderilor de la București de Viktor Orban este doar strategia lui V. Orban, care are interese personale, comerciale și politice în România.

Acum, întrebarea e: ăștia care sunt mari 'lideri' peste România au și ei niște beneficii sau sunt chiar atât de pr0ști?!", precizează Ioana Constantin într-o postare publicată pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.