Obsesia distrugerii a tot ce înseamnă tradiție ne va distruge cu totul! Batjocura adusă creștinismului la JO de la Paris


Obsesia distrugerii a tot ce înseamnă tradiție ne va distruge cu totul! Batjocura adusă creștinismului la JO de la Paris

Sordid, grotesc, revoltător! O batjocură imensă, o jignire uriașă adusă aseară creștinismului, civilizației europene și sportului. Franța nu se mai face bine, de asta a și ajuns în marile ei orașe un imens ghetou, de asta comuniștii au ajuns să câștige alegerile. Ca și în alte state europene. Un imens ghetou la propriu, în care cetățenii ei sunt ținuți la periferia libertății și prosperității.

Despre ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice trebuie să vorbim, curajos, apăsat. Dincolo de Cina cea de Taină reinterpretată, în sine tot evenimentul e departe de ce reprezenta acest spectacol superb al sportului în trecut. Până la urmă, o lipsă de respect uriașă și pentru sportivii care muncesc zi de zi pentru visul lor, pentru performanță, pentru frumos.

Însă, îngrozitor felul în care Cina cea de Taină a fost reinterpretată într-un mod în care ni se spune că e modern și că trebuie acceptat, ba ni se spune că doar așa se poate ajunge la generațiile tinere. Cu atât mai grav cu cât ținta lor e generația foarte, foarte tânără.

Obsesia asta de a distruge tot ce înseamnă tradiție ne va distruge cu totul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.