Prezidențiabila Ana Birchall iese la atac: "Geoană, Ciucă şi Ciolacu sunt capetele aceluiaşi balaur!" / "Sunt esențialmente exponenții aceleiași mentalități bazate pe 'combinații', lovituri sub centură, perdele de fum, produse ale unei piețe politice falimentare care, sub bagheta Turistului Suprem, a creat personaje slabe, ușor manipulabile, nu lideri pentru oameni"


Prezidențiabila Ana Birchall iese la atac: "Geoană, Ciucă şi Ciolacu sunt capetele aceluiaşi balaur!" / "Sunt esențialmente exponenții aceleiași mentalități bazate pe 'combinații', lovituri sub centură, perdele de fum, produse ale unei piețe politice falimentare care, sub bagheta Turistului Suprem, a creat personaje slabe, ușor manipulabile, nu lideri pentru oameni"

Prezidențiabila independentă Ana Birchall lansează vineri un atac dur la adresa potențialilor contracandidați în cursa pentru Cotroceni, respectiv Nicolae Ciucă, Mircea Geoană și Marcel Ciolacu, precizând că aceștia reprezintă de fapt "capetele aceluiași balaur" politic, iar atacurile pe care le lansează unul împotriva celuilalt sunt doar de fațadă. 

În ceea ce privește din ce în ce mai probabila candidatură a lui Mircea Geoană, Birchall subliniază că acesta are de dat socoteală pentru modul în care s-a folosit de funcția de secretar general adjunct al NATO pentru a se propulsa electoral. 

Nu în cele din urmă, prezidențiabila independentă îl atacă și pe președintele Klaus Iohannis, spunând că acesta lasă în urmă "o piață politică falimentară care a creat personaje slabe, ușor manipulabile, nu lideri pentru oameni".

"Au început Jocurile Olimpice ale Ipocriziei Politice. Cei trei concurenți, Geoană, Ciucă și Ciolacu, își dau pumnișori, într-un meci ridicol, care să ne facă să credem că sunt în tabere diferite. O operațiune de marketing politic care ar putea atât de simplu să fie dată în vileag dacă ar ieși la iveală ce aranjamente și negocieri au existat între ei pentru aceste alegeri prezidențiale, dacă oamenii ar ști că se discută de peste un an cine ce post primește, ce planuri s-au făcut ca să țină România prizonieră intereselor lor de grup, care seamănă mai degrabă cu un grup infracțional organizat.

Dar nu, noi suntem încurajați să credem că domnul Geoană e independent, că nu este finanțat de grupuri de interese care strâng bani pentru candidatura sa de peste un an de zile, că el conduce o alianță de 32 de țări (asta e bună, prostănacul nu e prost destul dacă nu e și fudul, un funcționar care crede că e lider), că nu trebuie să explice de ce, cu sigla NATO-n spate, abuzând funcția pe care a primit-o, își face campanie electorală?

Mai crede domnul Geoană că nu trebuie să dea socoteală nimănui ce face în mandatul lui de secretar general adjunct NATO (unde, apropo, a fost împins de doamna Viorica Dăncilă), fie el român simplu, fie el prim-ministru. Pe de altă parte, vor să credem că bobârnacele schimbate cu Ostașul Ciucă (atunci când nu e cocoțat pe panouri electorale) sunt semne ale unei ostilități reale, că domnul Geoană a taxat derapajele generalului care se autoinvită la evenimente mult peste casca lui de ostaș, unde a fost dus de mânuță de mentorul lui.

L-am lăsat la urmă pe Ciolacu, nu pentru că i-aș ține partea, Doamne ferește, ci pentru că el reușește, cum, necum, să fie mai puțin agresiv arogant și mai puțin disperat să se remarce. Dar, să nu uităm, cei trei oameni politici sunt esențialmente exponenții aceleiași mentalități bazate pe 'combinații', lovituri sub centură, perdele de fum, produse ale unei piețe politice falimentare care, sub bagheta Turistului Suprem, a creat personaje slabe, ușor manipulabile, nu lideri pentru oameni.

Nu mergeți după fentă. Între ei nu este niciun război, doar un meci fabricat, ca să prostească oamenii și să creadă că în noiembrie au, de fapt, trei opțiuni diferite. Când, de fapt, toți nu sunt decât capetele aceluiași balaur. Cel care a luat România pe persoană fizică", transmite Ana Birchall într-un comunicat de presă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.