Mobilizare instantanee a democraților în favoarea Kamalei Harris - colectare de donații record în doar 24 de ore pentru campania prezidențiabilei democrate


  • ACP
  • Jul 23, 2024 18:56
  • 305
Mobilizare instantanee a democraților în favoarea Kamalei Harris - colectare de donații record în doar 24 de ore pentru campania prezidențiabilei democrate

În timp ce și-a asigurat susținerea delegaților democrați pentru a câștiga nominalizarea pentru candidatura la președinție, Kamala Harris a strâns un record de 81 de milioane de dolari, fiind "cea mai mare strângere de fonduri în 24 de ore a oricărui candidat în întreaga istorie".

"Revărsarea istorică de sprijin pentru vicepreședinta Harris reprezintă exact genul de energie și entuziasm popular care câștigă alegerile", a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei, Kevin Munoz.  

Din cei aproximativ 888.000 de donatori de bază care au efectuat donații în ultimele 24 de ore, 60% au contribuit pentru prima oară la o campanie anul acesta, conform reprezentaților echipei Kamalei Harris. Mai mult, 43.000 dintre acești donatori au declarat că vor mai face și alte donații pentru campanie.  

Harris a zis că în următoarele câteva luni va călători în toată țara, vorbind cu americanii despre tot ceea ce este în joc la aceste alegeri.

"Intenționez pe deplin să ne unim partidul și națiunea și să-l învingem pe Donald Trump", a continuat candidata democrată. 

"Campania noastră a fost întotdeauna despre două versiuni diferite a ceea ce vedem noi că fiind viitorul țării noastre", a adăugat vicepreședinta SUA.

"Una se concentrează pe viitor, cealaltă se concentrează pe trecut. Donald Trump vrea să ducă țara noastră înapoi în timp... Noi credem într-un viitor mai luminos care face loc tuturor americanilor", a conchis Kamala Harris. 

Kamala Harris și-a lansat oficial campania prezidențială după decizia de duminică a președintelui Joe Biden de a nu mai candida și după oferta sa de "sprijin și susținere deplină" pentru ca vicepreședinta SUA să fie candidatul Partidului Democrat.  

Luni, peste 2200 de delegați ai Convenției Naționale Democrate, din peste 30 de state, au susținut-o pe Harris pentru nominalizare. (sursa: BBC)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.