Problema uriașă a drogurilor, distrugătoare, criminală! Distrugem generații întregi iremediabil


Problema uriașă a drogurilor, distrugătoare, criminală! Distrugem generații întregi iremediabil

Traficanții și drogurile sunt mai tari ca statul sau sunt chiar statul român. Consumul de droguri și violența sexuală au fost promovate explicit la un festival unde au participat copii de 13-14 ani. Un "artist" și-a promovat brandul de marijuana pe scenă la Costinești (da, Wiz Kalifa are propriul brand de marijuana și l-a promovat în fața copiilor de 14 ani). Alt "artist" român strigă pe scenă "pachete de heroină". În unele versuri s-a vorbit explicit despre consum, în altele s-a înjurat ca pe maidan.  

A trecut o săptămână de la Beach, please! și, da, statul nu a făcut nimic. Suntem o mână de oameni care am ținut pe televiziuni subiectul, politicienii doar s-au declarat șocați când vedeau imagini și auzeau versuri, iar instituțiile de forță s-au mulțumit să-l plimbe puțin pe Kalifa cu mascații pe lângă scenă și să se aricească la presă, cerând drept la replică prin emisiuni tv.  

Dar: problema e uriașă, distrugătoare, criminală! Consumul de droguri în România a scăzut la 9-10 ani, cel mai tânăr dealer are 12 ani, peste 70.000 de copii cu vârste între 13 și 16 ani au consumat măcar o dată cannabis. Copiii consumă tot felul de combinații de droguri direct în școli, învață să le combine și procure de pe rețele sociale. Sunt fete minore care ajung să fie victime ale traficanților, pentru că sunt dependente de droguri. Sunt copii și părinți disperați, care vor să iasă din acest iad și nu au cum. Nu avem centre de recuperare încă, nu îi protejăm pe copii de acest iad.  

E cea mai mare problemă pe care o avem azi în România - distrugem generații întregi iremediabil. Dacă statul e laș, plin de corupție criminală, noi ceilalți ce facem?  

După Beach, please!, Selly vine și ne spune că ei sunt o generație cuminte, că n-a murit nimeni dintr-un fum. NU! Nu, Selly. Aceasta e o generație care e distrusă voit, laș, mizerabil. Zi de zi. Și nu, nu așa au fost și restul generațiilor. Niciuna.  

Statul trebuie să destructureze rețelele de trafic, iar vămile României, portul, controalele pe coletărie trebuie întărite, accesul minorilor la festivaluri trebuie interzis. Ce se întâmplă cu consumul de droguri nu reprezintă doar cifre. Realitatea este cu mult mai gravă, e o problemă națională pe care doar ne prefacem ca stat că încercăm să o rezolvăm. România, la fel ca Europa, e inundată de droguri, de la cele cunoscute de mare risc, până la tot felul de dulciuri cu droguri la fel de periculoase.  

În SUA, Congresul dezbate despre pericolul fentanylului, despre drogurile colorate care distrug și ucid copii. În România, toată lumea se spală pe mâini cu legi peste legi și comisii și comitete. E vară, e vacanță, nu interesează pe nimeni real, serios, curajos. Mai ales, curajos.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.