Subiectul tentativei de asasinat ce l-a vizat pe Trump, speculat de propaganda rusă. Avertismentul lansat de politologul Radu Carp: "Trebuie împiedicată cu orice preț narațiunea toxică ‹Rusia sigură vs. America nesigură›!"


Subiectul tentativei de asasinat ce l-a vizat pe Trump, speculat de propaganda rusă. Avertismentul lansat de politologul Radu Carp: "Trebuie împiedicată cu orice preț narațiunea toxică ‹Rusia sigură vs. America nesigură›!"

Pe fondul tentativei de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump - cotat cu prima șansă pentru câștigarea celui de-al doilea mandat în cadrul alegerilor prezidențiale ce se vor desfășura în luna noiembrie a acestui an - politologul Radu Carp avertizează asupra narațiunii toxice pe care o va promova intens propaganda rusă în contextul dat. 

Concret, propagandiștii Kremlinului vor marșa pe ideea potrivit căreia Rusia este o țară sigură, în timp ce Statele Unite ale Americii se află la polul opus. "Trebuie împiedicată cu orice preț această narațiune toxică", subliniază Radu Carp. 

De asemenea, politologul trasează o serie de concluzii privitoare la victoria din ce în ce mai sigură a candidatului republican Donald Trump în alegerile din noiembrie. 

"Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Violența nu are ce să caute în politică și trebuie repudiată ca atare. Din fericire, Donald Trump este în afara oricărui pericol.

Din acest moment, dacă nu intervin evenimente majore, Donald Trump a câștigat alegerile. Cum tentativa de asasinat vine în contextul discuțiilor legate de vârsta președintelui Biden, 'jocurile sunt făcute'.

SUA trebuie sa dea un mesaj de unitate pentru întreaga lume democratică, prin repudierea unanimă a acestei încercări violente de imixtiune în jocul electoral.

Printr-o coincidență ieșită din comun, în urma cu câteva zile media rusă prelua declarații ale oficialilor referitoare la încercările de asasinat dejucate împotriva lui Putin.

Acum mesajul subliminal este clar: Rusia sigură vs. America nesigură.

Trebuie împiedicată cu orice preț această narațiune toxică.

Va continua campania electorală, iar singurul punct vulnerabil al lui Trump de acum încolo va fi susținerea sa necondiționată pentru cei care militează în favoarea dreptului de a avea o armă.

Astfel, destinul s-a jucat cu Donald Trump: cu o mână i-a anihilat un atu electoral, dar cu doua mâini i-a salvat viața. Există un sens foarte profund în cele întâmplate", punctează Radu Carp într-o postare publicată pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.