Coaliția PSD-PNL a stabilit data alegerilor prezidențiale și parlamentare. Votăm și de 1 Decembrie! Data avantajează, în mod evident, partidele aflate la putere


Coaliția PSD-PNL a stabilit data alegerilor prezidențiale și parlamentare. Votăm și de 1 Decembrie! Data avantajează, în mod evident, partidele aflate la putere

PNL și PSD au anunțat, joi, că s-a ajuns la un consens, în coaliția de guvernare, privind data alegerilor prezidențiale, primul tur urmând să aibă loc pe 24 noiembrie, iar al doilea tur 8 decembrie.

De asemenea, potrivit unui comunicat comun al PSD-PNL, alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, situație care avantajează în mod evident partidele aflate la putere din moment ce au loc diverse festivități publice la care reprezentanți ai actualei coaliții vor fi prezenți și vor beneficia de o mediatizare intensă (mai ales din partea televiziunilor aliate și alimentate financiar în ultimii ani de cele două formațiuni). 

Niciuna dintre cele două formațiuni aflate la guvernare nu și-a desemnat însă oficial candidatul pentru Cotroceni, deși în spațiul public reprezentanți ai PNL și PSD au dat de înțeles că președinții de partid vor candida pentru cea mai înaltă funcție în stat. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.