Investigație: Cârdășia dintre universitățile americane de prestigiu și o instituție de învățământ palestiniană controlată de teroriști. Concluzia amară a unui cercetător: "Harvard a arătat deja că este mai dornică să satisfacă masele woke decât e preocupată de antisemitism și influența Hamas"


  • ACP
  • Jul 2, 2024 18:54
  • 689
Investigație: Cârdășia dintre universitățile americane de prestigiu și o instituție de învățământ palestiniană controlată de teroriști. Concluzia amară a unui cercetător: "Harvard a arătat deja că este mai dornică să satisfacă masele woke decât e preocupată de antisemitism și influența Hamas"

O parte dintre cele mai prestigioase universități americane au relații cu Universitatea Birzeit din Ramallah, Cisiordania, a cărei conducere promovează deschis sentimente pro-teroriste, anti-americane și antisemite și în al cărei campus se organizează periodic parade ale organizațiilor teroriste palestiniene, conform unei anchete realizate de publicația Daily Wire.

Inclusiv după ce președintele Consiliului de administrație al Universității Birzeit a negat brutalitatea invaziei Hamas din data de 7 octombrie 2023, iar contul oficial al instituției de învățământ a transmis "Slavă martirilor!" la câteva zile după atac, glorificându-i astfel pe teroriștii care s-au sacrificat pentru a comite orori, relațiile acestei universități cu Universitatea Harvard, Universitatea Rutgers, Institutul de Tehnologie din Massachusetts și altele din Statele Unite au rămas în continuare intacte.

De exemplu, Universitatea Harvard urmează să găzduiască luna viitoare un "curs de medicină socială în Palestina" la Birzeit, unde studenții vor învăța despre "colonialismul coloniștilor evrei", iar Universitatea William Paterson are încheiat un acord cu universitatea palestiniană începând cu 2022, pentru programe de schimb, partajarea curriculei și programe de studii comune. De asemenea, MIT a găzduit recent conferințe cu profesori din Birzeit la câteva evenimente și a avut în vizită, în campusul său, grupuri de studenți palestinieni.

Universitatea Birzeit a alimentat haosul din universitățile americane, arătându-și susținerea pentru protestele antisemite ale studenților din campusuri, care au dus la hărțuirea evreilor și la anularea unor ceremonii universitare. 

"Noi, cei de la Universitatea Birzeit, apreciem felul în care studenții și-au arătat sprijinul față de Palestina la MIT, Harvard, Yale, Stanford, NYU, PennU și multe altele. Reiterăm sprijinul nostru neclintit pentru mișcarea 'Studenți pentru Dreptate în Palestina' (SJP)", se spune pe site-ul Birzeit.

Într-o scrisoare deschisă comună, semnată alături de alte universități palestiniene, Birzeit a clamat că protestatarii din campusurile universităților americane "emancipează universitatea de rasismul structural și complicitatea cu puterea și colonialismul". 

Birzeit onorează în mod deschis terorismul, având o sală Kamal Nasser, numită după liderul organizației "Septembrie Negru", responsabilă de răpirea și uciderea a 11 sportivi israelieni la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Universitatea Birzeit are membri simpatizanți ai terorismului precum profesorul asistent Basil Farraj, care a scris un elogiu pentru Walid Daqqa, liderul unui grup care a răpit și ucis un soldat israelian. Un alt profesor al universității, Abdaljawad Omar, a apărut la o conferință unde a lăudat atacurile din 7 octombrie împotriva Israelului, pentru că ar fi deschis "atât de multe uși ale posibilităților politice".

Unii studenți ai universității palestiniene Birzeit au fost arestați în septembrie 2023 și acuzați că au planificat un atac terorist pe care unii dintre suspecți l-au mărturisit, printre aceștia aflându-se inclusiv președintele consiliului studențesc, Abdulmajid Hassan. Cu toate acestea, directorul unui program de sănătate publică al Universității Harvard, care urma să meargă în această vară la Birzeit împreună cu câțiva studenți, a condamnat raidul, respectiv arestările, la începutul anului, susținând că aceste acțiuni au încălcat "dreptul palestinienilor la educație, libertatea de exprimare și libertatea de asociere".

Totodată, studenții universității palestiniene i-au cerut șefului Hezbollah, Hassan Nasrallah, să distrugă un oraș israelian de lângă granița cu Liban, Kiryat Shmona, care se confruntă cu atacuri cu rachete aproape zilnice. Alți studenții din Birzeit au fost prinși în 2022 participând la operațiunile de spălare a banilor destinați atacurilor teroriste, fluxul finanțelor cu pricina fiind Gaza-membrii Hamas din Turcia. Mai mult, tot în anul 2022, clubul de educație sportivă al instituției de învățământ palestiniene a găzduit o competiție de atletism intitulată Marwan Barghouti, după unul dintre numeroșii săi absolvenți cunoscuți pentru terorism, care este considerat lider al primei și celei de-a doua Intifade și a fost condamnat pentru uciderea a 5 persoane.

Jonathan Schanzer, cercetător al Fundației pentru Apărarea Democrațiilor, a spus pentru Daily Wire că toate universitățile din SUA ar trebui să-și reconsidere parteneriatul cu Birzeit. De asemenea, Schanzer a subliniat că Harvard ar trebui să acorde o precauție suplimentară, deoarece Comitetul pentru Educație al Congresului a observat influența pro-teroristă în campus.

"Știm din deliberările interne că sunt îngrijorați de influența Hamas la Harvard", a continuat Jonathan Schanzer. 

"Dar administrația Harvard a arătat deja că este mai dornică să satisfacă masele woke (extremiștii de stânga - n.red.) decât e preocupată de antisemitism, influența Hamas sau de potențialul pericol de a expune studenții la radicalii din străinătate", a conchis cercetătorul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.