Noroc cu R.Moldova!


Noroc cu R.Moldova!

Nu mai poți exista și activa în R.Moldova fără ”stiftunguri”, ”fundații”, ONG-uri care mai de care finanțate din "surse externe", "bănci europene și mondiale", nu mai ai loc să-ți pui coatele pe masă de atâția "experți" și birocrație internațională de pe la agenții "de dezvoltare" ale tare multor "parteneri" care "dezvoltă" R.Moldova de vreo 25-30 de ani, ca astăzi, de atâta "development" și "international aid" am rămas cu un milion de moldoveni mai puțin decât la ieșirea din comunism, dar unii operează fără scurt-circuite mentale în două paradigme contradictorii: 

– puterea favorită locală e foarte independentă și suverană de toți factorii descriși mai sus;

și totodată

– e foarte mare îngrijorarea cu privire la tendințele suveraniste și naționaliste manifestate la nivel internațional, european și-așa mai departe, în așa măsură încât localnicii chiar se felicită sincer că au evoluat spre a reprezenta - da, chiar ei! - a real beacon of hope for europeanization mai ales când te gândești la francezii, englezii, nemții ceia care - pfff! - votează, dupa cum am văzut, partide de acelea... nici nu vreau să le numesc, bine hai - extremiste! 

Noroc cu R.Moldova! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.