Nicușor Dan încearcă o reorganizare masivă a Primăriei Generale: opt instituții și sute de posturi ar urma să fie desființate în următoarea perioadă


Nicușor Dan încearcă o reorganizare masivă a Primăriei Generale: opt instituții și sute de posturi ar urma să fie desființate în următoarea perioadă

Sute de posturi din instituţiile şi direcţiile care sunt coordonate de Primăria Capitalei ar urma să fie desfiinţate, reiese dintr-o serie de proiecte puse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Capitalei (CGMB), din data de 28 iunie, scrie publicația Buletin.de București.Totodată, opt instituţii ar dispărea prin comasare cu altele. Pentru ca proiectele de restructurare să treacă, Nicuşor Dan are nevoie de votul consilierilor generali, însă nu pare să dispună de majoritatea necesară în CGMB.

Instituţiile în cauză din subordinea Primăriei Generale ar urma să îşi sisteze activitatea și personalul lor vor fi să fie transferat până la data de 15 iulie. Propunerile de reorganizare au fost făcute în conformitate cu Legea 296/2023, care prevede sustenabilitatea financiară a României pe termen lung. Mai exact, măsurile vizează încadrarea în procentul de 8% funcții de conducere, conform Legii 296/2023, arată agerpres.ro.

Cele opt instituţii care urmează să dispară din organigrama PMB sunt:

Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public

Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură Ioan Dalles

Centrul Cultural Expo Arte

Centrul pentru Tineret

Centrul pentru Seniori

Centrul de Protecţie a Plantelor

Centrul Cultural Lumina

Casa Artelor Dinu Lipatti

În plus, la şedinţa care vizează restructurarea Primăriei, va fi redusă organigrama Poliţiei Locale şi Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (sunt tăiate sute de posturi, dintre care câteva zeci sunt de conducere).

Totodată, vor intra la vot proiecte care vizează organigrama a 13 teatre din Bucureşti şi a Operei Comice pentru Copii. Vor fi luate în discuţie şi cele de la Proedus, Arcub, Administraţia Fondului Imobiliar şi Administraţia Cimitirelor şi Crematoriillor Umane.

Potrivit agerpres.ro, activitatea şi personalul Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public vor fi transferate la Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Centrul de cultură are în prezent 51 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar Direcţia de Arhitectură Peisagistică are 64 de posturi, dintre care 8 de conducere. Noua organigramă va avea 98 de posturi, dintre care 8 de conducere.

Totodată, Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural Expo Arte şi Centrul pentru Tineret vor fi transferate la Şcoala de Artă Bucureşti, care se reorganizează şi îşi schimbă denumirea în Şcoala de Belle Arte. Aceasta va avea 72 de posturi, dintre care 5 de conducere. Cele patru instituţii au în prezent un total de 89 de posturi aprobate.

Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care va avea astfel un total de 884 de posturi, dintre care 49 de conducere. În prezent, Centrul pentru Seniori are 47 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar DGASMB are 864 de posturi, dintre care 70 de conducere.

Activitatea şi personalul Centrului de Protecţie a Plantelor urmează să fie transferate la ALPAB. În urma acestei măsuri, numărul total de posturi al ALPAB va creşte de la 371 la 386, iar numărul posturilor de conducere se va mări de la 22 la 24. În prezent, Centrul de Protecţia a Plantelor are 47 de posturi, dintre care 5 de conducere.

Activitatea şi personalul Centrului Cultural Lumina vor fi transferate la Creart. În prezent, Lumina are 15 posturi, iar CREART are 49, urmând să rezulte o instituţie cu 54 de posturi, dintre care 4 de conducere.

Activitatea şi cele 8 posturi de la Casa Artelor Dinu Lipatti vor fi transferate Muzeului Municipiului Bucureşti.

Conform unui alt proiect, numărul de posturi din Primăria Capitalei va fi redus la 1.175, faţă de 1.272 în prezent (dintre care 146 de conducere). Cele 1.175 de posturi vor fi repartizate astfel: 976 funcţii publice, dintre care 93 de funcţii de conducere, 196 de funcţii de natură contractuală dintre care 7 funcţii contractuale de conducere şi 3 funcţii de demnitate publică.

În ce priveşte Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale reorganizarea va determina reducerea numărului de posturi de la 1.399 la 1.302. Numărul posturilor de conducere va fi redus de la 72 la 51.

La nivelul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale, în urma reorganizării, numărul de posturi va fi redus de la 514, dintre care 47 de conducere, la 433 de posturi, dintre care 23 de conducere.

Pe ordinea de zi figurează, de asemenea, proiecte privind aprobarea organigramei, a numărului total de posturi şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru 13 teatre din Capitală, precum şi pentru Opera Comică pentru Copii.

La acestea se adaugă proiecte privind organigramele următoarelor instituţii: Proedus, Arcub, Administraţia Fondului Imobiliar, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.