Melania Cincea demontează manipularea propagată de AUR în legătură cu decizia CSAT: "Nu vom rămâne fără apărare în faţa atacurilor aeriene rusești! Simion, care se visează preşedintele României, confundă sistemele de apărare Patriot cu Scutul de la Deveselu"


Melania Cincea demontează manipularea propagată de AUR în legătură cu decizia CSAT: "Nu vom rămâne fără apărare în faţa atacurilor aeriene rusești! Simion, care se visează preşedintele României, confundă sistemele de apărare Patriot cu Scutul de la Deveselu"

Jurnalista Melania Cincea demontează manipulările propagate de președintele AUR George Simion, candidat la alegerile prezidențiale din acest an, în legătură cu decizia României de a oferi Ucrainei un sistem de apărare antirachetă Patriot. În cadrul unor postări publicate pe Facebook, Simion a dezinformat că, prin decizia CSAT din 20 iunie, România renunță la apărarea de tip Patriot. În realitate, România oferă Ucrainei un singur sistem Patriot din cele 4 de care dispune în prezent. 

Mai mult decât atât, Simion confundă sistemele de apărare Patriot cu Scutul de la Deveselu, context în care jurnalista Melania Cincea face o serie de clarificări pentru a demonta postarea manipulatoare a președintelui AUR. Subliniind, printre altele, că Scutul de la Deveselu rămâne în România, Melania Cincea concluzionează că românii vor fi astfel apărați în continuare în eventualitatea unor atacuri rusești. 

"George Simion, care se visează preşedintele României şi, implicit, preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, confundă sistemele de apărare Patriot cu Scutul de la Deveselu. Iată ce îşi întreabă activul de partid şi fan(atic)ii: 'Ziceți voi pentru că doar pe mine nu mă ascultă: Vreți să donăm Scutul Patriot către Ucraina?'.

O lămurire pentru domnul Simion, pentru aplaudacii şi yesmenii săi, la fel de ignoranţi:

Sistemul de apărare Patriot – un echipament sofisticat mobil, care poate neutraliza rachete balistice tactice, rachete de croazieră, drone și aeronave avansate – este una. Iar România are patru sisteme Patriot, nu unul cum spune ignarul domn Simion.

Scutul – pe care îl invocă în mesajul prin care vrea să creeze panică în rândul populaţiei – este alta. Este Baza Aeriană Deveselu (cunoscută şi ca 'Scutul de la Deveselu') care găzduiește sistemul american de apărare antirachetă balistică. Or, nu Scutul va fi donat Ucrainei, ci un sistem Patriot, unul singur din cele patru pe care le are România. Deci nu vom rămâne fără apărare în faţa atacurilor aeriene rusești", punctează Melania Cincea într-o postare publicată pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.