Sistemul Patriot oferit Ucrainei. Daniel Uncu scoate în relief dublul limbaj al propagandiștilor pro-ruși din România: "Nu ziceați că nu avem nevoie de armele americane? Care e problema atunci, că donăm arme americane? Aud!?"


Sistemul Patriot oferit Ucrainei. Daniel Uncu scoate în relief dublul limbaj al propagandiștilor pro-ruși din România: "Nu ziceați că nu avem nevoie de armele americane? Care e problema atunci, că donăm arme americane? Aud!?"

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, intelectualul conservator Daniel Uncu, scoate în relief dublul limbaj pe care l-au adoptat propagandiștii pro-ruși din România din perspectivă militară. 

Dacă înaintea deciziei statului român de a furniza Ucrainei un sistem antirachetă Patriot, propagandiștii pro-ruși săreau ca arși atunci când România își moderniza armata, inclusiv prin achiziționarea de arme americane, în prezent urlă ca din gură de șarpe că țara noastră are nevoie de tot armamentul din dotare, iar astfel Ucraina nu ar trebui să primească nicio capabilitate militară din partea noastră. 

În prima situație, scopul lor era subminarea capacității României de a se apăra în cazul unui atac rusesc, dar dat fiind faptul că în prezent avem un context diferit, Ucraina purtând un război activ, clasic, împotriva invadatorilor ruși, aceștia se concentrează mai ales pe slăbirea capacității forțelor ucrainene de a riposta. 

"Așadar, trompetele autohtone ale Kremlinului urlă isterizate încă din 2015 cum că România nu are nevoie nici de arme americane și nici de baze NATO sau americane, nici de soldați ai altor țări aliate, în virtutea... bunei vecinătăți necesare și pline de duioșie cu psihopatul asasin, revanșard, violator militar și kaghebist ratat. Dar atunci când România transferă arme către Ucraina, care luptă inclusiv pentru noi (!) - adică, o baterie Patriot din cele 4 existente și 7 contractate cu SUA - urlă din toți rărunchii cum că...de ce renunțăm la armele NATO/SUA, care trebuie să ne apere?  

Păi, nu ziceați că nu avem nevoie de armele americane? Care e problema atunci, că donăm arme americane? Aud!?

Și, apropos, în schimbul acestui sistem antirachetă, România - țară membră a NATO și partener strategic al SUA, pentru cei care au prea puțini neuroni ca să poată să țină cont de aceste lucruri - primește altul la schimb.

Cel mai grav este faptul că idioții utili se lasă seduși de o atare narațiune găunoasă!", punctează Daniel Uncu într-o postare publicată pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.