Europarlamentarul Rareș Bogdan a îndopat-o cu bani europeni pe "șoșoaca PNL-ului" Crina Dobre. Ce intoxicări pro-rusești a propagat, din poziția de asistentă de eurodeputat PPE, vuvuzeaua penelisto-moscovită / Ce limbaj de grotă avea la adresa președinților Zelenski și Macron în timp ce încasa finanțe de la Bruxelles


Europarlamentarul Rareș Bogdan a îndopat-o cu bani europeni pe "șoșoaca PNL-ului" Crina Dobre. Ce intoxicări pro-rusești a propagat, din poziția de asistentă de eurodeputat PPE, vuvuzeaua penelisto-moscovită / Ce limbaj de grotă avea la adresa președinților Zelenski și Macron în timp ce încasa finanțe de la Bruxelles

Jurnalistul Costin Andrieș semnalează, într-o postare pe Facebook, faptul că europarlamentarul PNL Rareș Bogdan o plătește, din bani europeni, pe vuvuzeaua pro-rusă Crina Dobre, individă care, din foarte multe perspective, nu se deosebește de senatoarea urlătoare Diana Șoșoacă, mai nou europarlamentară, despre care reiterăm că e abonată la Ambasada Rusiei din România. 

De pildă, după meciul de fotbal câștigat la Euro 2024 de România cu 3-0 împotriva Ucrainei, Crina Dobre a ținut să politizeze rezultatul și să menționeze, printre altele, că aprecierea la nivel internațional pentru performanța naționale noastre arată că majoritatea oamenilor nu mai agreează ideea susținerii Ucrainei în războiul contra Rusiei, cu excepția adepților ideologiei stângiste a progresismului, pe care îi cataloghează drept "proști". 

Mai mult, în urmă cu doar două zile, Crina Dobre punea la îndoială că în proximitatea României se desfășoară un război. "Cică acolo e război", spunea propagandista pro-rusă cu privire la Ucraina. 

"Doar fraierii și wokiștii cred că în Ucraina chiar este război, iar România nu ar trebui să ajute în nici un fel Ucraina - asta crede un personaj influent din PNL, Crina Dobre, angajată de europarlamentarul Rareș Bogdan ca asistent la  Bruxelles.  

Despre ea, Europa Liberă spune citând surse din PNL că a fost prezentată conducerii PNL, de către Rareș Bogdan și Dan Motreanu, ca unul dintre oamenii cheie care se vor ocupa de «gherila online» a partidului.

După preluarea conducerii PNL Diaspora de către Rareș Bogdan, acesta a numit-o pe Crina Dobre ca să se ocupe de administrarea comunicării cu membrii partidului, scrie REL.  

Ce părere are Rares Bogdan despre ce spune această persoană, și de ce o plătește din bani publici ca să îi fie consilieră?  

Nu ne era de ajuns AUR în Parlamentul European?", reacționează Costin Andrieș.

Pe pagina oficială a eurodeputatului Rareș Bogdan, de pe site-ul Parlamentului European, Crina Dobre figurează ca asistentă a acestuia. 

Confruntată pe subiect pe rețelele sociale, Crina Dobre a precizat că este plătită lunar cu 1000 de euro din bani publici, cel mai probabil pentru respectiva poziție ocupată în cadrul cabinetului europarlamentarului Rareș Bogdan. 

În urma presiunii publice, Crina Dobre a anunțat că-și va încheia activitatea la cabinetul europarlamentarului Rareș Bogdan. În aceeași postare, Crina Dobre a continuat intoxicările pro-ruse, inclusiv despre naționala de fotbal a Ucrainei, ceea ce a stârnit critici aspre din partea unui fost coleg de partid, din Forța Dreptei. 

Tot din spusele ei, se înțelege că lucra pentru europarlamentarul Rareș Bogdan de peste 1 an de zile. 

Nu în cele din urmă, atragem atenția că, din postura de asistentă europarlamentară a lui Rareș Bogdan, Crina Dobre îi insulta pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, respectiv pe cel al Franței, Emmanuel Macron. De asemenea, Dobre i-a acuzat pe Macron și Zelenski că ei sunt vectorii ce au o atitudine belicoasă, nicidecum dictatorul rus Vladimir Putin, care a declanșat războiul contra Ucrainei și comite atrocități zi de zi. Și ca orice propagandistă pro-rusă, Crina Dobre vorbește la modul general despre încheierea unui tratat de pace în contextul războiului din Ucraina, însă fără a aborda, la modul concret, termenii preciși ai unui astfel de document și ceea ce ar presupune aceștia atât pentru Ucraina și Rusia, dar și pentru întreaga lume euro-atlantică. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.