”Dacopatia” rusească. Până unde poate ajunge falsificarea istoriei la autorii ruși kremlinopați: Piramidele egiptene ar fi ”cavouri” ale vechilor țari din Moscova iar Iisus Hristos s-ar fi născut în Crimeea, fiind ”Dumnezeul rușilor”, nu și al altora. Rușii ar fi construit Zidul Chinezesc ca să se apere de… chinezi


”Dacopatia” rusească. Până unde poate ajunge falsificarea istoriei la autorii ruși kremlinopați: Piramidele egiptene ar fi ”cavouri” ale vechilor țari din Moscova iar Iisus Hristos s-ar fi născut în Crimeea, fiind ”Dumnezeul rușilor”, nu și al altora. Rușii ar fi construit Zidul Chinezesc ca să se apere de… chinezi

Rusia genocidară surprinde din nou pe toată lumea. De această dată, prin intermediul unor autori ruși ai așa-zisei noii "cronologii" a lumii, care nu doar că falsifică istoria în cel mai ghiolbănesc mod cu putință, ci o duc în cele mai derizorii zone posibile. 

Conform kremlinopaților Anatoli Fomenko și Gleb Nosovsky, care rescriau într-o veselie istoria Ucrainei, falsificând datele istorice despre poporul ucrainean cu mult înainte de invazia rusească în Ucraina –, piramidele egiptene sunt… cavouri funerare ale țarilor din Moscova, iar Iisus Hristos s-ar fi născut în Crimeea… fiind Dumnezeul rușilor. 

Aceiași scelerați, mari iubitori de Putin, debitează că, de fapt, zidul chinezesc ar fi fost construit de ruși... pentru a-i proteja de.....chinezi (detalii AICI).

Imaginați-vă că Fomenko a ajuns la concluzia că întreaga istorie a omenirii nu s-a desfășurat pe o durată mai mare de 2000 și ceva de ani, iar evenimentele din Antichitate, Evul Mediu și Renaștere ar reprezenta aceleași episoade, cică datate în mod eronat în documentele istorice ca fiind diferite. Datele arheologice sunt numite ”controversate” de către nou-cronologii Kremlinului. De exemplu, Fomenko își exprimă îndoiala în ceea ce privește metodele de analiză a radiocarbonului și dendrocronologia folosite pentru a data descoperirile antice.

Așa-zișii "cronologiști" ai "lumii noi" sunt siguri că nu a existat o iobăgie tătaro-mongolă. În epoca Evului Mediu ar fi existat un… imperiu mondial, din care s-a format ulterior "Hoarda-Rusia", care a subjugat aproape toată lumea – inclusiv Europa, împotmolită în "vicii" și "decadență". Prima religie, potrivit lui Fomenko și altora de teapa lui, ar fi fost creștinismul, iar din el ar fi apărut toate celelalte religii.

Fomenko și adepții săi susțin că Homer, Herodot, Cicero, Tacitus, Titus Liviu, părinții bisericii creștine Ambrosius și Augustin, culturile arabe antice și chinezești antice, precum și cultura Americii precolumbiene nu au existat niciodată. 

"Cartea lui Veles" conține povești mitice și rugăciuni scrise în alfabetul runic, care sunt atribuite vechilor slavi. Deși vorbim despre un presupus ”monument al literaturii ruse vechi”, autorii ruși de teapa celor deja invocați consideră că acele rămășițe ar fi o ”dovadă” a unor "glorioase și străvechi timpuri prechirilice" ale slavilor din Est, care, din punctul lor de vedere, au existat cel puțin 1.800 de ani - din secolul IX î.Hr. până în secolul IX d.Hr. Principalul popularizator al acestui fals este scriitorul și jurnalistul rus Alexander Asov. El a republicat așa-zisa "Carte a lui Veles" de peste 10 ori, dar nimeni nu a văzut vreodată "originalul antic".

Primul care a publicat "Cartea lui Veles" în anii ‘50 a fost Iuri Miroliubov, un scriitor emigrant. Acesta a susținut că plăcile, care ar fi aparținut secolelor V-VIII d.Hr., au fost descoperite de un colonel al Armatei de Voluntari a Gărzii Albe, F.A. Izenbek, care i le-a arătat lui. Miroliubov a fotografiat unele dintre plăci și, ulterior, s-a ocupat de descifrarea lor. Potrivit acestuia, din 1941, când Izenbek a murit, cartea a fost "pierdută". Se pare că, în realitate, chiar Miroliubov însuși este autorul "Plăcilor", adică a snoavelor istorice.

"Cartea lui Veles" nu suportă comparație nici cu textele vechi slave, nici cu operele mitice ale altor popoare. Ea conține sufixe care nu sunt caracteristice așa-zisei limbi ruse vechi, precum și un număr imens de greșeli fonetice și gramaticale. "Cartea" seamănă mai degrabă cu o compunere a unui om modern, scrisă într-o limbă artificială formată din fragmente de dialecte slave (detalii AICI). 

Alte perle de tip Fomenko în istoriografia revizionistă rusă: colonizarea Greciei antice ar fi fost, de fapt, perioada Cruciadelor, Războiul Troian ar fi avut loc în secolul al XIII-lea, iar regele francez Carol de Anjou și regele antic al Persiei – Cyrus – ar fi aceeași persoană. Imperiul Otoman din secolul al XV-lea, potrivit lui Fomenko, ar fi fost Macedonia din vremea regilor Filip al II-lea și Alexandru cel Mare.

Lecția lui Goebbels

Conform istoricului și cercetătorului Aleksandr Klikavka, "aceste mituri istorice au fost create conform metodologiei propagandistului nazist Goebbels, care spunea că, cu cât minciuna este mai incredibilă, cu atât mai mulți oameni o vor crede. Și așa se întâmplă în Rusia". 

În orașul rusesc Iaroslavl a fost deschis chiar și un... muzeu modern al așa-zisei "noii cronologii a istoriei" după "metodologia de cercetare" a lui Fomenko și Nosovsky (detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.