Agenda ecologistă extremistă i-a dus într-o profundă criză politică: Verzii francezi NU sunt siguri că vor accede în Parlamentul European. Predicțiile sociologice


  • ACP
  • Jun 7, 2024 13:54
  • 545
Agenda ecologistă extremistă i-a dus într-o profundă criză politică: Verzii francezi NU sunt siguri că vor accede în Parlamentul European. Predicțiile sociologice

Partidul Verzilor din Franța pare să se îndrepte către cel mai prost rezultat electoral din ultimii 30 de ani în cadrul alegerilor europarlamentare, conform ultimelor sondaje pre-electorale. În cazul în care duminică nu vor reuși să întrunească minimul de 5% din voturi de la cei 50 de milioane de alegători francezi, Verzii nu vor mai fi reprezentați în legislativul european.

Potrivit unui sondaj realizat de publicația POLITICO, Verzii din Franța ar putea intra în parlament, dar și-ar pierde peste o treime din locuri, scăzând de la 75 de europarlamentari la 41, fapt care le-ar limita drastic capacitatea de a impune agenda climatică. Situația Verzilor din Franța se încadrează într-un registru mai larg ce privește partidele ecologiste europene, care acum trag ponoasele pentru încercarea de a impune unele politicile exagerate și dăunătoare pentru economie. Protestele fermierilor din mai multe țări europene, desfășurate în ultima perioadă, au fost inclusiv o reacție la politicile propuse de ecologiștii de la Bruxelles.

Deputata Verzilor Sandrine Rousseau, o figură importantă în cadrul partidului francez, a precizat pentru presă că "acești ani sunt cruciali, întrucât Europa se află la un nivel extrem de important în criza climatică și nu suntem capabili să facem față problemei". 

Deocamdată, Verzii din Franța încearcă să-și acopere pierderile prin mobilizarea alegătorilor mai tineri, pe care îi văd drept o rezervă neexploatată de sprijin. 

"Campania continuă până în ultimul minut, vineri 23:59", a spus parlamentarul european din partea ecologiștilor francezi, Mounir Satouri. (sursa: Politico)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.