Lucian Viziteu: "Bacăul are industrie de top! Elmet International este cea mai mare firmă exportatoare din domeniul apărării din România"


Lucian Viziteu: "Bacăul are industrie de top! Elmet International este cea mai mare firmă exportatoare din domeniul apărării din România"

Primarul Bacăului, Lucian Viziteu, scoate în relief, într-o postare pe Facebook, industria de top din orașul pe care îl administrează, dând exemplul în acest sens al firmei Elmet International, cea mai mare companie exportatoare din domeniul apărării din România. 

"Bacăul are industrie de top

Foarte mulți băcăuani lucrează în fabricile care produc echipamente pentru industria de apărare sau cea de aviație.

Elmet International este cea mai mare firmă exportatoare din domeniul apărării din România. În 2018, societatea chiar a deschis pe platforma de la Măgurele o nouă fabrică de producție și integrare pentru sisteme terestre defensive.

Piese de o mare complexitate, ansambluri mecanice complete, la cheie, pentru aplicații militare și civile, prelucrarea de precizie, procese speciale ale materialelor feroase și neferoase, asamblare – toate acestea se întâmplă în uzina de pe strada Constanței.

Cei peste 400 de angajați ai societății sunt motorul ei. Pe o parte i-am cunoscut și pot spune că sunt mândru că Bacăul stă atât de bine la capitolul acesta. Sunt firme în care lucrează cot la cot familii întregi, părinții și copiii reveniți acasă de la facultate sau care acum termină liceul și vor face facultate în Bacău.

Sunt alături de mediul de afaceri care creează locuri de muncă. Împreună, le putem da motive băcăuanilor să rămână acasă", a scris Viziteu pe Facebook. 

Articol susținut de USR Bacău, CMF 21240009

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.