Lucian Viziteu: "Prețul apei e problema în prezent în Bacău, acesta crescând cu aproape 50% în cursul ultimului an din cauza PSD. În prezent, încerc să găsesc o soluție pentru locuitorii cei mai afectați"


Lucian Viziteu: "Prețul apei e problema în prezent în Bacău, acesta crescând cu aproape 50% în cursul ultimului an din cauza PSD. În prezent, încerc să găsesc o soluție pentru locuitorii cei mai afectați"

Într-un interviu acordat publicației noastre, primarul Bacăului, Lucian Viziteu, a anunțat că pregătește un proiect care vizează sprijinirea băcăuanilor cu venituri mici, afectați de nivelul la care PSD a crescut prețul apei potabile în județ. 

Reporter: Inevitabil, când ați preluat mandatul de primar, ați preluat și marile probleme istorice ale Bacăului. Una dintre acestea a fost oprirea furnizării apei reci, fapt sesizat, în repetate rânduri, de 20-30 de ani. Dumneavoastră ați rezolvat această problemă, însă a apărut alta: prețul ridicat al apei. Cum s-a ajuns aici?  

Lucian Viziteu: Ani la rândul, băcăuanii au fost nevoiți să își facă provizii de apă în case – chiar și eu îmi burdușisem baia cu bidoane de 5 litri, abia dacă mai aveam spațiu. Rezolvarea problemei apei reci a fost o prioritate zero a acțiunilor mele. Pentru Bacău a însemnat enorm că am reușit să pun în funcțiune rezerva de apă. A fost un succes enorm. Investiția e fost mare, însă s-a dovedit esențială. Am rezolvat o problemă cronică a orașului care a fost cauzată de administrațiile PSD-iste. De altfel, compania de apă controlată politic de PSD refuza să acționeze în vreun fel, așa că i-am obligat în instanță.

Acum prețul apei e problema, acesta crescând cu aproape 50% în cursul ultimului an. Repet o certitudine bazată pe documente: e important ca băcăuanii să știe că decizia creșterii prețului apei aparține PSD, principalul responsabil fiind chiar Valentin Ivancea, șeful CJ. Eu cred că PSD-iștii au jecmănit atât de mult compania, încât s-au văzut nevoiți să crească prețul la apă pentru a acoperi diverse găuri.

În prezent, încerc să găsesc o soluție pentru locuitorii cei mai afectați. Mai exact, alături de echipa mea, pregătesc un proiect care prevede ca băcăuanii cu venituri mici să primească un ajutor financiar. Este incalificabil că, din cauza PSD, există familii care încă își drămuiesc apa în România anului 2024. Apa potabilă e un prim semn al civilizației. Acest serviciu ar trebui să fie ieftin pentru toată lumea.   

Articol susținut de USR Bacău, CMF 21240009

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.