GALERIE FOTO Bacăul are pentru prima dată o stradă exclusiv pietonală. Primarul Lucian Viziteu: "Avem nevoie de cât mai multe spații în care să ne petrecem timpul liber"


GALERIE FOTO Bacăul are pentru prima dată o stradă exclusiv pietonală. Primarul Lucian Viziteu: "Avem nevoie de cât mai multe spații în care să ne petrecem timpul liber"

Pasajul Revoluției din Bacău s-a transformat complet. În urma unui proiect de investiții derulat pe parcursul a aproape 4 luni, această arteră este de acum dedicată doar pietonilor. 

Proiectul de reamenajare a pasajului a fost inspirat de perspectivele participanților la un concurs de idei desfășurat la nivel local. Câștigătorul a fost arhitectul băcăuan Alexandru Șerban Bălan. Ideea sa a transformat pasajul într-o zonă multifuncțională, cu spații dedicate socializării, activităților recreative pentru copii, artiștilor, dar și zone pentru restaurante și cafenele. Mobilierul urban modern, pavajul nou, elementele decorative și vegetația au înlocuit peisajul monoton. 

"Dacă băcăuanii vor aprecia acest proiect, prin consultare, vom decide dacă îl replicăm și în alte cartiere. Avem nevoie de cât mai multe spații în care să ne petrecem timpul liber, alături de familie, prieteni, copii. Am spus mereu că avem toate motivele să ne bucurăm de tot ce ne oferă Bacăul", a punctat primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu. 

La pasaj au fost instalate și rasteluri de biciclete pentru cei care ajung aici pe două roți. 

În spatele clădirilor de pe latura sudică a fost ridicată și o toaletă publică.

Constructorul care se ocupă de amenajarea Pasajului Revoluției a fost Brecht AG SRL Bacău, iar valoarea contractului este de aproape 1,4 milioane de lei. Societatea a mai executat reabilitarea și extinderea Spitalului de Pneumoftiziologie, cu fonduri europene și lucrează acum la reabilitarea Colegiului Vasile Alecsandri, din fonduri PNRR. 

Articol susținut de USR Bacău, CMF 21240009

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.