După ce a fost condamnat, Trump a primit, într-o singură zi, donații online de peste 50 de milioane dolari


  • ACP
  • Jun 1, 2024 14:57
  • 968
După ce a fost condamnat, Trump a primit, într-o singură zi, donații online de peste 50 de milioane dolari

După ce s-a aflat despre condamnarea lui Donald Trump în procesul din New York, donațiile online pentru campania sa electorală au început să curgă ca niciodată înainte, strângându-se rapid 53 milioane dolari, începând de vineri seara.

Fostul președinte american a spus că verdictul instanței i-a stimulat sprijinul „ca niciodată înainte”, iar asistenții seniori de campanie – Chris LaCivita și Susie Wiles – au declarat că mai mult de o treime din totalul noilor donații a venit de la donatori noi ai campaniei. 

„Escrocul Joe Biden și democrații, cu interferența lor electorală, cu vânătoarea de vrăjitoare politice, au trezit mișcarea MAGA (a lui Trump) ca niciodată înainte”, au punctat LaCivita și Wiles. 

Consilierii de campanie au numit decizia tribunalului din New York, prin care Trump a fost declarat vinovat, drept „verdictul unui proces fals” și au anunțat că „sistemul digital de strângere de fonduri a fost copleșit de sprijin”, ceea ce a dus la mari întârzieri de procesare ale platformei online „din cauza volumului de trafic” produs de donatori. 

La câteva momente după ce s-a aflat verdictul instanței, site-ul de campanie al lui Trump a început să redirecționeze vizitatorii către platforma oficială de donații a Partidului Republican, WinRed, care îl numește „deținut politic”, dar și aceasta s-a blocat timp de aproximativ o oră din cauza numărului foarte mare de accesări pentru donații. 

Donald Trump a fost găsit vinovat de 34 de infracțiuni precum falsificarea de facturi, bonuri și cecuri pentru a masca o plată de 130.000 de dolari către Stormy Daniels, pentru a-i cumpăra tăcerea în legătură cu o presupusă întâlnire sexuală a lor din 2006. 

Președintele Joe Biden a evitat să comenteze procesul, iar dovezile că el sau administrația sa ar fi avut vreo implicare în ancheta împotriva lui Donald Trump (care a fost lansată de statul New York, nu de guvernul federal) nu există la acest moment (detalii AICI).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.