EXCLUSIV SURSE Filiala PSD Bacău se pregătește de întoarcerea lui Gabriel Vlase. Benea tremură după arestarea lui Coldea, în timpul căruia i s-au închis mai multe dosare penale


EXCLUSIV SURSE Filiala PSD Bacău se pregătește de întoarcerea lui Gabriel Vlase. Benea tremură după arestarea lui Coldea, în timpul căruia i s-au închis mai multe dosare penale

Filiala PSD Bacău stă pe un butoi cu pulbere după ce au apărut zvonuri conform cărora Gabriel Vlase, în prezent director SIE, dorește să se întoarcă la Bacău și să preia filiala locală a PSD. Surse din PSD Bacău ne-au transmis că în partid se știe că Vlase va pleca de la conducerea SIE după ce la Cotroceni va fi ales un nou președinte.  

Revenirea lui Vlase la conducerea PSD Bacău ar însemna "retragerea" lui Dragoș Benea, fostul viceprimar al lui Dumitru Sechelariu, care conduce de mai bine de un deceniu județul și sub conducerea căruia Bacăul a stagnat economic.

"În Bacău este de notorietate faptul că Dragoș Benea și Gabriel Vlase au fost dintotdeauna rivali și că nu s-au înțeles niciodată. Vlase a fost mereu deranjat de arivismul lui Benea și de lipsa acestuia de măsură", ne-a explicat o sursă locală.

Problema lui Benea este aceea că Vlase, din poziția de director SIE, a acumulat suficiente informații despre orice om politic din județ, astfel încât procesul de tranziție s-ar face extrem de lin.

Scenariul îngrijorează maxim camarila lui Benea. Oamenii din jurul baronului roșu sunt îngrijorați că ei și patronul lor ar putea chiar să răspundă penal pentru averile acumulate în ultimii 20 de ani.

În Bacău există suspiciunea că protecția pe care Benea a avut-o din partea statului român ar putea să dispară în contextul în care surse din ancheta DNA arată că Florian Coldea colaborează cu anchetatorii și chiar că ar oferi în acest moment informații grave despre rețeaua sa din întreaga țară, din care ar face parte inclusiv baroni precum Dragoș Benea.

Asta ar însemna redeschiderea dosarelor pe care le-a avut în trecut și care au fost închise miraculos când Florian Coldea și Dumitru Dumbravă considerau justiția propriul "câmp tactic".

Căderea lui Dragoș Benea ar aduce cu sine și căderea celor din jurul său, în frunte cu Valentin Ivancea, dar și a unor lideri de partid din județ, despre care în Bacău se vorbește că ar fi de fapt controlați tot de Benea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.