Europarlamentarul Vlad Gheorghe a descins la ANAF Sibiu: "Solicit executarea silită a datornicului Iohannis Klaus Werner! Trebuie să dea înapoi de 8 ani statului român un imobil și 260.000 de euro!"


Europarlamentarul Vlad Gheorghe a descins la ANAF Sibiu: "Solicit executarea silită a datornicului Iohannis Klaus Werner! Trebuie să dea înapoi de 8 ani statului român un imobil și 260.000 de euro!"

Europarlamentarul independent Vlad Gheorghe, candidat la alegerile europarlamentare din luna iunie, a depus luni, 13 mai, o cerere la ANAF Sibiu prin care solicită executarea silită a președintelui României, Klaus Iohannis, amintind că acesta "trebuie să dea înapoi de 8 ani statului român un imobil și 260 000 de euro" dar, prin varii tertipuri, "ține cu dinții de datorie".

"Deja din 2016, soții Iohannis nu mai sunt proprietarii unui spațiu comercial din Sibiu, care ar trebui să revină statului român, bașca 260 000 de euro pe care cei doi soți i-au câștigat din chirii încasate fără drept pentru acel imobil", precizează eurodeputatul.

Redăm comunicatul europarlamentarului Vlad Gheorghe:

"Solicit executarea silită a datornicului Iohannis Klaus Werner! Nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar Întâiul Turist al României sau președintele «la secret», cum ar trebui să-i spunem de fapt. După ce și-a secretizat călătoriile de lux cu avioane private pe banii românilor, Iohannis are trecut la secret și procesul prin care întârzie recuperarea prejudiciului pe care-l datorează statului român.

De 8 ani, statul român ar trebui să facă un singur lucru - #ia_lebanii soților Iohannis, dar asta încă nu se întâmplă. De ce? Dacă orice român simplu ar fi datornic la stat cum e Iohannis Klaus Werner, ar dura 8 ani executarea silită? Știm toți răspunsul la întrebarea asta și totuși nimic nu se schimbă.

ANAF ridică din umeri, zice că n-are ce să facă pentru că soții Iohannis întârzie intenționat plata datoriei. Pe scurt, cele 6 case ale președintelui Iohannis «luate din meditații» au rămas doar 5 în urma unei decizii judecătorești definitive în 2015. Deja din 2016, soții Iohannis nu mai sunt proprietarii unui spațiu comercial din Sibiu, care ar trebui să revină statului român, bașca 260 000 de euro pe care cei doi soți i-au câștigat din chirii încasate fără drept pentru acel imobil.

Dar ce să vezi! Apare din pământ, din iarbă verde un alt dosar al soților Iohannis care să împiedice statul să-i execute și să-și recupereze datoriile de la cuplul prezidențial. Dosar care trenează în instanță de peste 8 ani. Statul a câștigat în primă instanță, dar la Înalta Curte, unde se judecă recursul, dosarul a fost SECRETIZAT. Ceea ce e și normal din punctul lor de vedere, că abia în iunie anul ăsta au dat un prim termen dosarului respectiv, deci presa întreabă, cetățenii întreabă, instanța ce face? Trece la secret și gata, s-a rezolvat, nu?! NU.

Am depus azi la ANAF Sibiu o cerere de informare cu privire la acțiunile întreprinse pentru a-l executa pe datornicul Iohannis Klaus Werner. Solicit și urgentarea dosarului care ține pe loc executarea silită a președintelui și soției sale. Cei doi trebuie să dea înapoi de 8 ani statului român un imobil și 260 000 de euro, dar încă țin cu dinții de datorie. Soții Iohannis au fix 0 respect pentru lege și pentru românii cinstiți care din munca de-o viață nu se-aleg nici cu O casă, d-apoi cu ȘASE - #ghinion, cum ne-a zis Iohannis când a fost prima dată întrebat despre averea impresionantă dobândită de cuplul de profesori care-au ajuns să se plimbe cu avioane de lux și să-și comande palat în buricul Bucureștilor de 9 milioane de euro din banii noștri.

Nu există în istoria recentă a României tupeu, obrăznicie și sfidare mai mare decât comportamentul datornicului Iohannis Klaus Werner față de poporul român și față de legile țării. Așa că mesajul meu și-al tuturor cetățenilor care muncesc cinstit și-și plătesc taxele și impozitele este unul clar: Schade, Iohannis! #Rușine #ia_lebanii". 

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.