Kremlinul face spume după ce ministrul de Externe al Marii Britanii a anunțat că Londra consideră legitim ca Ucraina să folosească armele britanice pentru lovituri pe teritoriul Rusiei. Moscova amenință din nou că va ataca state NATO


Kremlinul face spume după ce ministrul de Externe al Marii Britanii a anunțat că Londra consideră legitim ca Ucraina să folosească armele britanice pentru lovituri pe teritoriul Rusiei. Moscova amenință din nou că va ataca state NATO

Moscova a anunțat că își rezervă dreptul de a lovi instalațiile militare britanice din Ucraina „și din străinătate”, dacă teritoriul Rusiei va fi atacat de forțele ucrainene cu arme furnizate de Regatul Unit.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe – Maria Zaharova – a declarat, marți, într-un interviu acordat agenției ruse de știri de stat TASS, că „dacă un astfel de scenariu este implementat, atunci țara noastră, Federația Rusă își rezervă dreptul de a răspunde în consecință. Adică să folosească drept țintă instalațiile britanice situate atât pe teritoriul Ucrainei, cât și în străinătate -- facilități militare, arme etc”

De asemenea, a mai spus ea, "am reacționat imediat prin chemarea ambasadorului britanic. De fapt, Rusia nu l-a chemat doar pentru o mustrare, ci i-a răspuns absolut fără ambiguitate ambasadorului britanic asupra declarațiilor în cauză"

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat, luni, citarea ambasadorului britanic Nigel Casey, căruia i-a fost transmis un protest categoric în legătură cu remarcile recente ale ministrului britanic de Externe – David Cameron –, potrivit cărora Londra a considerat că este legitim că Ucraina să folosească armele britanice pentru lovituri pe teritoriul Rusiei.

Zaharova a continuat să arate iritarea Moscovei față de anunțul Londrei privind folosirea armelor britanice împotriva țintelor din interiorul Rusiei, numit „absolut nebunești” și „ilogice” remarcile ministrului britanic de Externe pe acesta temă – detalii AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.