Victoria Rusiei ar provoca o catastrofă financiară! Avertismentul lansat de un ex-ministru al Forțelor Armate Britanice: Ucraina are nevoie de mai multe pachete de ajutor pentru a evita înfrângerea, care "ar costa Occidentul trilioane de dolari într-un nou Război Rece!"


Victoria Rusiei ar provoca o catastrofă financiară! Avertismentul lansat de un ex-ministru al Forțelor Armate Britanice: Ucraina are nevoie de mai multe pachete de ajutor pentru a evita înfrângerea, care "ar costa Occidentul trilioane de dolari într-un nou Război Rece!"

Ucraina are nevoie de mai multe pachete de ajutor pentru a evita înfrângerea, care "ar costa Occidentul trilioane de dolari într-un nou Război Rece", a declarat fostul ministru al Forțelor Armate din Marea Britanie, James Heappey, într-un interviu acordat pe 28 aprilie pentru The Telegraph.

După luni de tergiversări, pe fondul unui context electoral tensionat, Camera Reprezentanților SUA a adoptat în cele din urmă pachetul crucial de ajutor pentru Ucraina, în cuantum de 60,84 de miliarde de dolari.

Pe 24 aprilie, președintele american Joe Biden a semnat proiectul de lege privind acordarea acestui pachet de sprijin.

De asemenea, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunțat pe 23 aprilie o creștere de 500 de milioane de lire sterline a sprijinului militar pentru Ucraina, cel mai mare pachet de ajutor militar furnizat de această țară până în prezent.

Sunak s-a angajat, totodată, că va furniza Ucrainei sute de vehicule blindate, 60 de bărci și patru milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic.

Pe de altă parte, Heappey a spus că Ucraina va avea nevoie de mai multe pachete de ajutor precum cele anunțate săptămâna trecută pentru a câștiga bătălia pentru "securitate în întreaga regiune european-atlantică".

"Un impas sau, Doamne ferește, o înfrângere a Ucrainei prefigurează un nou Război Rece care va dura zeci de ani și va costa mai multe trilioane de dolari", a adăugat Heappey.

Fostul ministru al Forțelor Armate Britanice consideră că cele mai recente ajutoare militare nu vor "echilibra imediat situația" pe linia frontului, dar vor permite Ucrainei să demareze "o ofensivă finală care aduce o victorie rapidă și completă".

Heappey a mai menționat că forțele ucrainene nu vor fi pregătite să învingă Rusia până în 2025 sau chiar în 2026. (sursa: Kyiv Independent)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.