Un parlamentar eston a pornit într-o călătorie cu bicicleta de la Tallinn la Kiyiv pentru a colecta donații destinate Armatei Ucrainei. Unde puteți dona


Un parlamentar eston a pornit într-o călătorie cu bicicleta de la Tallinn la Kiyiv pentru a colecta donații destinate Armatei Ucrainei. Unde puteți dona

Parlamentarul eston Kristo Enn Vaga și-a început, vineri dimineață, călătoria cu bicicleta de la Tallinn la Kiyiv, cu scopul de a strânge fonduri pentru Forțele de Apărare ale Ucrainei. 

Un grup din care face parte și parlamentarul a început călătoria la ora 8 dimineața din Piața Libertății din capitala Estoniei.

Donațiile financiare sunt colectate în parteneriat cu North Atlantic Fella Organization (NAFO) și sunt destinate achiziționării de drone FPV, respectiv a două mașini cu tracțiune integrală. 


O camionetă dotată cu camere de vedere nocturnă, anvelope pentru teren accidentat și dispozitive electronice de război costă 18.000 de euro, în timp ce 35 de drone FPV ajung la un cost de 14.000 de euro.

Până la ora publicării acestui material, parlamentarul eston a reușit să strângă 23 de mii din totalul de 50 de mii de euro. (pentru a dona accesați acest LINK)

Capitalele Tallinn și Kyiv sunt situate la aproximativ 1.700 de kilometri una de cealaltă. Călătoria va dura aproximativ o săptămână, parlamentarul urmând să traverseze Letonia, Lituania și Polonia. 

Merită precizat totodată faptul că, în cursul anului 2023, Vaga a reușit să câștige un titlu baltic pentru cicliști amatori. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.