Ministrul estonian de Interne solicită Parlamentului să declare Patriarhia FSB-istă a Moscovei drept organizație teroristă, după ce aceasta a anunțat declanșarea unui așa-zis ”război sfânt”, la fel ca ISIS


Ministrul estonian de Interne solicită Parlamentului să declare Patriarhia FSB-istă a Moscovei drept organizație teroristă, după ce aceasta a anunțat declanșarea unui așa-zis ”război sfânt”, la fel ca ISIS

Doctor în filologie, scriitor, etnolog, publicist și traducător, Gheorghiță Ciocioi comentează, într-o postare pe Facebook, solicitarea ministrului estonian de Interne – Lauri Läänemets –, care cere parlamentului țării sale să declare Patriarhia Rusă drept organizație teroristă, după ce această structură FSB-istă a anunțat declanșarea unui așa-zis ”război sfânt”, la fel ca ISIS. 

Vă prezentăm comentariile lui Gheorghiță Ciocioi: 

”‹Războiul sfânt› dus de Rusia împotriva Ucrainei și Occidentului (numit astfel de către Patriarhia Moscovei) l-a făcut pe ministrul estonian de Interne, Lauri Läänemets, să ceară parlamentului țării sale declararea Patriarhiei Ruse drept organizație teroristă. 

Patriarhia Moscovei a reacționat deja la declarația ministrului estonian Läänemets, vorbind despre ‹vânători de vrăjitoare›. 

‹Este evident pentru orice om cu mintea întreagă că Patriarhia Moscovei nu se implică în activități teroriste›, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Kremlinului.

Andrei Kuraev amintește că Martorii lui Iehova, interziși în Rusia, sunt acuzați de activități teroriste, dar și rușii care și-au exprimat public regretul pentru moartea lui Navalnîi, ‹deși orice om cu mintea întreagă știe că nu e vorba de activități teroriste›. Nici pomeneală ca Patriarhia Moscovei să fi reacționat vreodată la astfel de acuzații...”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.