Alertă în Italia: Trei teroriști palestinieni au fost arestați! Cercetător: "Arestarea acestora subliniază nebunia de a trata Autoritatea Palestiniană ca partener de pace"


  • ACP
  • Mar 12, 2024 20:10
  • 477
Alertă în Italia: Trei teroriști palestinieni au fost arestați! Cercetător: "Arestarea acestora subliniază nebunia de a trata Autoritatea Palestiniană ca partener de pace"

Trei palestinieni au fost arestați săptămâna aceasta de poliția italiană pentru planificarea unor atacuri teroriste. Numele celor trei teroriști nu au fost făcute publice de autoritățile italiene, dar ceea ce a fost dezvăluit este faptul că aceștia au legătură cu gruparea teroristă palestiniană Al-Aqsa Martyr Brigades. 

"Suspecții s-au angajat în prozelitism și propagandă (…) și au planificat atacuri, inclusiv atacuri sinucigașe, împotriva țintelor civile și militare de pe teritorii străine", au anunțat autoritățile italiene.  

Arestările au avut loc în orașul italian L’Aquila, unde suspecții au luat contact cu o altă celulă teroristă. 

"Este rarisim ca organizațiile teroriste, cum ar fi Brigăzile Martirilor Al-Aqsa, să orchestreze scheme de a viza civili pe pământ străin", a declarat Joe Truzman, analist principal de cercetare la site-ul de știri american Long War Journal al Fundației pentru Apărarea Democrațiilor. 

"Cu toate acestea, acest complot odios servește ca o reamintire clară a faptului că acest grup și afiliații săi din Cisiordania și Gaza nu sunt «luptători de rezistență», așa cum pretind ei, ci teroriști cu sânge rece cu singurul scop de a provoca moartea și distrugerea", a mai zis Truzman.

David May, manager de cercetare al  Fundației pentru Apărarea Democrațiilor, a adăugat: "Brigăzile martirilor Al-Aqsa sunt legate de presupusul partid Fatah al președintelui Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas. Arestarea de către Italia a celor trei teroriști care plănuiesc atacuri subliniază nebunia de a-i trata pe Abbas și AP ca parteneri de pace".

Mai mulți suspecți de terorism islamic au fost arestați în toată Europa, întrucât ar fi planificat atacuri în lunile care au urmat masacrului Hamas din 7 octombrie în Israel, pe parcursul căruia au fost uciși 1.200 de oameni, iar peste 5.300 au fost răniți. De asemenea, sute de oameni au fost luați ostatici. Drept urmare, Israelul a lansat o ofensivă militară în interiorul Gazei și a eliminat până acum cel puțin 13.000 de teroriști, conform declarațiilor autorităților israeliene. (sursa: Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.