Șeful CIA a vorbit despre copiii înfometați din Gaza, cerând o încetare temporară a focului, pentru a putea fi trimise astfel suficiente ajutoare în enclava palestiniană


  • ACP
  • Mar 12, 2024 16:07
  • 456
Șeful CIA a vorbit despre copiii înfometați din Gaza, cerând o încetare temporară a focului, pentru a putea fi trimise astfel suficiente ajutoare în enclava palestiniană

Directorul CIA, William Burns, a vorbit luni despre tragedia civililor din Gaza și despre necesitatea încetării focului, pentru a putea fi oferită asistență umanitară copiilor înfometați din enclava palestiniană.

"Realitatea este că există copii care mor de foame. Sunt subnutriți ca urmare a faptului că asistența umanitară nu poate ajunge la ei. Este foarte dificil să distribui asistența umanitară în mod eficient, dacă nu ai o încetare a focului", a spus Burns în timpul unei audieri a Comisiei de Informații din Senat.  

Un acord de eliberare a ostaticilor între Israel și Hamas, care ar permite inițial o încetare temporară a focului, ar face posibilă și oferirea ajutorului umanitar care este atât de necesar, a mai zis Burns. 

Întrebat de senatorul republican Tom Cotton dacă consideră că Israelul "extermină poporul palestinian", șeful CIA a menționat că înțelege "nevoia Israelului" de a răspunde atacului din 7 octombrie al Hamas. 

"Dar cred că toți trebuie să fim atenți și la impactul enorm pe care acest lucru l-a avut asupra civililor nevinovați din Gaza", a precizat, pe de altă parte, Burns.

"Așa cum a spus președintele, este foarte important ca Israelul să fie extrem de atent și să evite pierderea ulterioară a vieților civile", a adăugat Burns.

Declarațiile șefului CIA au venit în timp ce administrația Biden este supusă unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a convinge Israelul să permită acordarea unui volum mai mare de ajutoare în Gaza, asta după ce premierul israelian a respins zilele trecute ideea că locuitorii din Gaza mor de foame.  

Directorul CIA a vorbit după ce s-a întors acasă sâmbătă seara din a opta călătorie în regiunea afectată de război, unde a mers pentru a încerca să negocieze o încetare a luptei din Gaza. (sursa: Politico)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.