Trump nu vrea interzicerea TikTok, nemulțumit că asta "ar dubla afacerile Facebook". Ce spune și Biden cu privire la hotărârea Congresului american de închidere a aplicației chineze în SUA


  • ACP
  • Mar 11, 2024 17:43
  • 810
Trump nu vrea interzicerea TikTok, nemulțumit că asta "ar dubla afacerile Facebook". Ce spune și Biden cu privire la hotărârea Congresului american de închidere a aplicației chineze în SUA

Prezidențiabilul republican Donald Trump a declarat că deși consideră că TikTok reprezintă o amenințare la securitatea națională, nu poate sprijini interzicerea popularei aplicații de către Congresul SUA, chiar dacă experții în securitate au avertizat de multă vreme că platforma cu pricina ar putea fi folosită pentru a promova propaganda Partidului Comunist Chinez sau pentru a furniza Beijingului datele americanilor.  

Trump și-a motivat poziția afirmând că dacă va sprijini interzicerea Tik Tok în Statele Unite, acest lucru ar spori sprijinul pentru Facebook, care, în opinia sa, ar fi "inamicul poporului".

Vorbind luni dimineață pentru postul american de televiziune CNBC, Trump a spus că și el crede că TikTok este o amenințare la securitatea națională și a susținut inițial eforturile de interzicere a aplicației în SUA.

Acum însă, fostul președinte și actual candidat al republicanilor pentru un alt mandat la Casa Albă spune că a lăsat la latitudinea Congresului să interzică aplicația. 

"Dar după cum știi, eram în punctul în care aș fi putut să o fac, dacă aș fi vrut. Ar fi trebuit să zic: voi decideți, voi luați respectiva decizie pentru că există o mulțime de oameni care spun că o iubesc", a precizat Trump. 

"Sunt o mulțime de copii mici pe TikTok care vor înnebuni fără ea. Există o mulțime de utilizatori", a continuat acesta. 

Trump a menționat apoi că interzicerea aplicației chinezești ar duce la creșterea platformei Facebook, pe care a numit-o "inamic al poporului". 

Trump declarase și săptămână trecută că Facebook e un "inamic al poporului", respectiv că interzicerea TikTok ar permite Facebook și fondatorului său Mark Zuckerberg "să-și dubleze afacerile".

„Există multe lucruri bune și multe rele cu TikTok. Dar lucrul care nu-mi place este că fără TikTok, poți face Facebook-ul mai mare și consider că Facebook este un dușman al oamenilor alături de o mare parte din mass-media", a explicat Trump poziția sa.

Președintele Joe Biden a lăsat de asemenea pe seama Congresului hotărârea interzicerii aplicației Tik Tok, dar a declarat pentru presă că va semna Legea privind protecția americanilor împotriva aplicațiilor controlate de adversari străini dacă Congresul va aproba proiectul de lege. 

"Dacă o trec, o voi semna", a spus președintele Biden. 

Pe 7 martie, Comisia pentru energie și comerț a Camerei a aprobat în unanimitate măsura cu un vot covârșitor de 50-0. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.