Separatiștii Kremlinului din așa-zisa Abhazia anunță că vor să facă parte dintr-un așa-zis ”stat al Uniunii cu Rusia și Belarus”


Separatiștii Kremlinului din așa-zisa Abhazia anunță că vor să facă parte dintr-un așa-zis ”stat al Uniunii cu Rusia și Belarus”

Așa-zisul ministru al Externelor din așa-zisa Abhazia – Inal Ardzinba – a declarat, pentru agenția rusă de presă TASS, că mare parte din populația provinciei separatizată de Rusia își vede viitorul într-un stat al unei uniuni cu Rusia și Belarus. 

Inal Ardzinba a recunoscut că, până acum, nu au existat relații diplomatice între așa-zisa Abhazia și Belarus, chiar dacă „șefii de stat au făcut schimb de vizite”

"În ceea ce privește Belarus, acum construim baza. Menținem relațiile comerciale și economice, cooperarea investițională, începe dezvoltarea activă", a adăugat. 

„Ne vedem viitorul în asta – în consolidarea uniunii cu Rusia și în eforturile noastre pentru un stat al Uniunii”, a punctat Ardzinba, după care a avut grijă să mulțumească Moscovei pentru sprijinul primit de provincia secesionistă. 

"Oamenii noștri apreciază acest lucru. Și, cred, rezultatele votului la alegerile prezidențiale ruse din Abhazia vor oferi o imagine clară că voi știți ce înseamnă mulțumirea și recunoștința", a mai spus el. 

Așa-zisa Abhazia intenționează să revigoreze asistența umanitară și sprijinul informațional pentru Donbass, a mai afirmat Ardzinba. 

"Sperăm că vom putea merge curând în Donbass pentru a ne sprijini frații și prietenii. Ca țară, sprijinim operațiunea militară specială, sprijinim relații internaționale corecte și îl sprijinim pe Vladimir Putin", a adăugat el, continuând să fabuleze că majoritatea populației așa-zisei Abhaza „sprijină operațiunea militară specială pentru că își pune speranța în formarea unei ordini mondiale mai echitabile, în respectarea drepturilor națiunilor, a specificului și a istoriei lor, indiferent de puterea lor politică sau economică”

„Oamenii și guvernul nostru consideră că, deși are un caracter geografic local, operațiunea militară specială are misiune globală, inclusiv din punct de vedere al proceselor de integrare în spațiul post-sovietic, care sunt foarte importante pentru țara noastră”, a conchis el, folosind un tip de discurs pe care îl putem auzi la fel de bine și din așa-zisa Transnistria ori din orice alta zisă ”republică” secesionistă controlată de oamenii Moscovei – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.