Rusia, dușmanul nostru natural


Rusia, dușmanul nostru natural

Se împlinesc doi ani de când, la 24 februarie 2022, Rusia a pornit războiul de agresiune împotriva Ucrainei. Războiul pornit de Putin în mod irațional și criminal este cel mai mare dezastru umanitar pe care îl cunoaște Europa după anul 1945. Senzația este că ne-am dat toți ceasurile înapoi și ne-am trezit absolut tulburați în cel mai negru coșmar al revenirii monstrului stalinist care părea a fi doar o amintire a bunicilor noștri. 

Rusia nu s-a lepădat niciodată de trăsăturile sale murdare care au dus la moarte milioane de oameni nevinovați : șovinism, imperialism bolnav, expansionism dus la extrem și ridicat la nivelul de "rațiune de stat" de o frică patologică provenită de undeva din trecutul stăpânirii mongole asupra Rusiei medievale. A nu înțelege faptul că astăzi Ucraina apără întreaga civilizație în calea terorii și a brutalității unui regim de la Moscova, care, din autoritarist, a devenit totalitar, este un act de inumanitate și de imoralitate ontologică. Regimul Putin este tot ce putea să dea Rusia mai odios: kaghebism, mental mafiot, mesianism post-țarist și sete de răzbunare împotriva lumii occidentale democratice. 

Noi, românii, care am suferit cel puțin 12 invazii rusești în cursul istoriei noastre, care am pătimit sub comunismul impus de sovietici și cărora rușii ne-au călcat țara în picioare în 1940 și 1944 nu putem decât să fim solidari și să susținem din toate puterile noastre Ucraina, o țară care se apără în fața unui agresor care nu vede decât două oportunități, ambele determinate exclusiv de raportul de forță kinetică, de rachete, drone, tancuri, tunuri și bombe: distrugerea statului ucrainean ori sfârtecarea sa teritorială! 

De fiecare dată când auzim retorica mincinoasă a așa-zisei "neutralități" ar fi bine să recitim ceea ce acum mai bine de un secol, un mare om politic, diplomat și autentic vizionar al lumii moderne, Take Ionescu, descria într-un mod care pare a nu se fi schimbat aproape deloc până în zilele noastre sub titlul de "Rusia, dușmanul nostru natural". Pentru că, să nu uităm, de două secole deja, noi, națiunea română, am rămas un ghimpe în calea visurilor delirante de mărire ale Rusiei. România nu a fost și nu va fi niciodată "coridorul" pe care rușii l-au dorit în regiune! 

Cinste, onoare și respect pentru Ucraina! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.