APEL către Ministerul de Externe și autoritățile statului român: expulzați-l pe KGB-istul Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București! Profilul unui românofob crescut și promovat de serviciile secrete ale Kremlinului. Uciderea tânărului Vadim Pisari


APEL către Ministerul de Externe și autoritățile statului român: expulzați-l pe KGB-istul Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București! Profilul unui românofob crescut și promovat de serviciile secrete ale Kremlinului. Uciderea tânărului Vadim Pisari

Pentru lăturile și injuriile în serie pe care le tot revarsă împotriva României și a românilor, de ani și ani (detalii AICI, AICI, AICI, AICI, AICI și AICI, dar exemplele pot continua), ambasadorul Rusiei la București – l-am numit pe vechiul agent KGB-ist Valeri Kuzmin – ar trebui convocat la Ministerul de Externe, urecheat bine și-apoi expulzat sumar la Moscova.  

Ambasada Rusiei la București este, la fel ca întotdeauna, un bârlog conspirativ și subversiv al serviciilor secrete rusești – asta e indubitabil. Kuzmin s-a remarcat în repetate rânduri prin gesturi și luări de poziție anti-românești atât la București, cât și la Chișinău. Să amintim doar faptul că, în plin An Centenar, Kuzmin a declarat că, dacă România vrea înapoi Basarabia, ar trebui să facă ”un referendum, ca în Crimeea”.

KGB-istul 

În tinerețe, în plin război rece, Kuzmin și-a început activitatea zisă ”diplomatică” în Libia lui Gaddafi, unde terorismul de stat era unica activitate ”diplomatică”. A fost crescut și promovat în cadrul serviciilor secrete, o lungă perioadă fiind mutat strategic prin lumea a treia (Tunisia, Sudan ș.a.), mereu în zone de interes pentru Kremlin.

În iulie 2007, prin decretul lui Putin, Valeri Kuzmin a fost numit ambasador al Rusiei la Chișinău, înlocuindu-l pe Oleg Malghinov. Mandatul lui Kuzmin a expirat în noiembrie 2011, însă a fost menținut în funcție până la 5 aprilie 2012.

Uciderea tânărului Vadim Pisari 

La 1 ianuarie 2012, tânărul Vadim Pisari (19 ani) a fost împușcat mortal de un soldat al trupelor rusești de ocupație (cu muniție interzisă de ONU), la punctul de trecere de la Pîrîta-Dubăsari. 

Ambasadorul Kuzmin a găsit de cuviință să insiste oficial că tânărul român ucis ar fi fost ”beat”, ceea ce este o minciună îngrozitoare împroșcată la adresa unei victime nevinovate. De reținut că, în vechea tradiție rusească, KGB-istul a dat vina pe victima ucisă. 

vadim-pisari-e1429675766964
(Vadim Pisari)

Unioniștii basarabeni au solicitat pe bună dreptate expulzarea lui Kuzmin, al cărui mandat a fost plin de astfel de derapaje, individul fiind un românofob visceral. Evident, criminalul lui Pisari a fost făcut scăpat. Și poate că acum ucide copii și femei în Ucraina invadată (încă are o vârstă propice pentru asta, după toate standardele rusești / detalii AICI).

”Unioniștii” Rusiei 

Știind cele de mai sus, ce părere aveți acum despre așa-zișii ”unioniști” vopsiți de Rusia în România din dreapta Prutului, Simion și Șoșoacă, primul făcând jocurile Moscovei prin declarații, relativizări și retorică anti-Vest (fiind interzis atât în Ucraina, cât și în Basarabia noastră), în timp ce senatoarea se gudură la propriu pe lângă Kuzmin, de unde își ia lumina? Adevărații unioniști NU ar putea face niciodată așa ceva, rețineți asta. 

Parașutarea lui la București, un act ostil 

La 7 iunie 2016, Valeri Kuzmin a fost numit ambasador al Rusiei la București, tocmai pentru că este un românofob notoriu instruit și în problematica R.Moldova, pe care criminalii de la Kremlin o vor federalizată, adică transnistrizată. De atunci s-a evidențiat prin cele mai purulente și mai mincinoase narațiuni & atacuri anti-românești.  

Acreditarea unui diplomat nepotrivit – cum este cazul acestui Kuzmin, care a avut un istoric contencios cu statul acreditar – este, să nu uităm acest aspect, un gest inamical (în fapt, ostil de-a dreptul). Kuzmin și-a început circul antiromânesc la Chișinău și îl continuă într-o veselie deșănțată la București, sub ochii impasibili au autorităților. Desigur, acțiunile sale anti-românești presupun mult mai mult decât ce e la vedere. 

Expulzarea! 

Articolul 9 din Convenția de la Viena stabilește că un diplomat poate fi declarat persona non grata dacă nu respectă statutul diplomatic, regulile și limitele activității sale în statul acreditar. Iar Kuzmin a sărit deja peste toți caii posibili. Individul n-ar fi făcut niciodată prea mulți purici dacă ar fi fost ambasador în Polonia, țările baltice ș.a.m.d..

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.