Un nou video a fost lansat de CIA pe platformele sociale cu scopul de a recruta agenți ruși: "Adevăratul inamic este în interiorul țării sub forma unei conduceri corupte și a oligarhiei de la Moscova și Sankt Petersburg!"


Un nou video a fost lansat de CIA pe platformele sociale cu scopul de a recruta agenți ruși: "Adevăratul inamic este în interiorul țării sub forma unei conduceri corupte și a oligarhiei de la Moscova și Sankt Petersburg!"

Pe fondul nemulțumirii îndreptățite a multor ruși față de războiul dus de Kremlin împotriva Ucrainei, Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite a lansat un videoclip în limba rusă în care se lansează un apel către angajații serviciilor de informații ruse să lucreze ca agenți dubli pentru Washington.

Videoclipul postat de CIA pe rețeaua X li se adresează rușilor care lucrează în comunitatea de informații și își iubesc țara, dar care se simt trădați pe fondul corupției din cercurile de elită și din pricina modului în care sunt echipate forțele armate ruse. 

"Cei din jurul tău s-ar putea să nu vrea să audă adevărul. Dar noi o facem. Tu nu ești neputincios", se spune în videoclipul care face parte dintr-o serie de videoclipuri de recrutare ce vizează în special membrii comunității de informații ruse.


Personajul principal al videoclipului este un bărbat al cărui nume nu e, desigur, oferit și despre care se înțelege că ar fi patriot și că ar lucra pentru agenția de informații militare din Rusia, după ce ar fi slujit ca parașutist în armată.  

"Am destul curaj să înfrunt această trădare?", se întreabă el în videoclip, iar apoi spune că și-a dat seama că adevăratul inamic este în interiorul țării sub forma unei conduceri corupte și a oligarhiei de la Moscova și Sankt Petersburg.  

Apoi, pe fondul muzicii clasice și a unor imagini de iarnă îmbinate cu imagini cu limuzine oficiale de ultimă generație și oligarhi trăind în lux, personajul clipului își spune: "Conducerea a vândut țara pentru palate și iahturi într-un moment în care soldații noștri mestecă cartofi putrezi și trag cu arme preistorice; oamenii noștri sunt forțați să dea mită pentru a-și găsi pur și simplu de lucru".

Finalul clipului înfățișează bărbatul contactând agenția de informații americană, după ce spune că patriotismul său l-a îndemnat să acționeze și să lucreze cu CIA.  

Răspunsul Rusiei a venit prin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care s-a adresat Agenției Centrale de Informații, spunând în glumă că ar trebui să recruteze spioni pe VKontakte în loc sa o facă pe rețeaua X dacă dorește ca rușii să fie atenți.

"Cineva ar trebui să transmită CIA că VKontakte este mult mai popular aici decât rețeaua socială interzisă X și că VKontakte are o audiență mult mai mare", a zis Peskov, comentând videoclipul de recrutare al agenției americane de informații.  

Apoi purtătorul de cuvânt al președintelui rus a adăugat că CIA postează astfel de videoclipuri de recrutare în fiecare an. (sursa: Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.